Εκπαιδευτικοί: Απαιτούμε τη λήψη μέτρων για τα Ειδικά σχολεία

Εκπαιδευτικοί: Απαιτούμε τη λήψη μέτρων για τα Ειδικά σχολεία

Εμείς είμαστε, που όλους αυτούς τους μήνες με πλήρη συνείδηση του ρόλου μας και με τον κίνδυνο να νοσήσουμε, στηρίζουμε με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο τους μαθητές μας αλλά και τις οικογένειές τους. Απέναντί μας και όχι δίπλα μας, αναφέρει η ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση:

Η αδιαφορία του είναι προκλητική αλλά και εξοργιστική συνάμα, που μετά και τον θάνατο εκπαιδευτικού στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, συνεχίζει τόσους μήνες να μας αφήνει όλους, μαθητές και εργαζόμενους ανοχύρωτους στο έλεος της πανδημίας. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι οι μαθητές των αποτελούν ευάλωτη ομάδα!

Εμείς είμαστε, που όλους αυτούς τους μήνες με πλήρη συνείδηση του ρόλου μας και με τον κίνδυνο να νοσήσουμε, στηρίζουμε με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο τους μαθητές μας αλλά και τις οικογένειές τους. Απέναντί μας και όχι δίπλα μας, έχουμε το Υπουργείο Παιδείας που όλο αυτό το διάστημα δεν παίρνει άμεσα ουσιαστικά και αναγκαία μέτρα.

Απέναντί μας και όχι δίπλα μας, έχουμε το Υπουργείο Παιδείας που όλο αυτό το διάστημα δεν παίρνει άμεσα ουσιαστικά και αναγκαία μέτρα.

Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία αλλά και τα ΚΕΣΥ (γίνονται πολύ λίγα και όχι σε όλες τις σχολικές μονάδες). Όπου παρουσιάζεται κρούσμα να γίνεται πλήρης ιχνηλάτηση.

  • Να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών και την αποσυμφόρηση τους στα ταξί με αύξηση των δρομολογίων.
  • Στην περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.
  • Την αξιοποίηση αιθουσών από τα όμορα κλειστά σχολεία αλλά και κάθε άλλης υποδομής για τη μείωση του συγχρωτισμού μαθητών και εργαζομένων.
  • Την άμεση πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για την σωστή και πλήρη κάλυψη των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οργανωμένος και επαρκής σχεδιασμός εμβολιασμού με προτεραιότητα στους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία και τα ΚΕΣΥ, στη διάρκεια της σχολικής περιόδου.
  • Να δοθούν λύσεις στα σοβαρά στεγαστικά προβλήματα που υπάρχουν στα περισσότερα ειδικά σχολεία αλλά και στα ΚΕΣΥ και επιδεινώνουν την υπάρχουσα κατάσταση (μικρές και μη σωστά αεριζόμενες αίθουσες, στενοί διάδρομοι, ελλείψεις χώρων ειδικοτήτων – ακατάλληλη η πλειοψηφία των ήδη υπαρχόντων).
  • Άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας

Όσο τα ειδικά σχολεία μένουν ανοιχτά, χωρίς να λαμβάνονται όλα τα παραπάνω απαραίτητα και αναγκαία μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν!!!  ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !