Το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» προσυπογράφει το Δ.Τ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και δηλώνουμε ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα δε θα το αφήσουμε έτσι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ως τη δικαίωση.

Η ανακοίνωση

Δεν μπορεί το 2022 να δίνονται δις για τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ και παράλληλα να είμαστε εν μέσω covid και μάλιστα με νέα έξαρση και να μένουν συνάδελφοι και οι οικογένειές τους ανασφάλιστοι!

Παραθέτουμε το ΔΤ:

Πραγματοποιήθηκε χθες 5/7/2022 η προγραμματισμένη από την ΕΛΜΕ Πειραιά με τη συμμετοχή ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. παρέμβαση στον (Ακαδημίας 22), σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Θυμίζουμε ότι εκπαιδευτικοί, που ήταν άνεργοι το προηγούμενο διάστημα (αλλά και άλλοι εργαζόμενοι με σύμβαση στο Δημόσιο), μένουν για σχεδόν 3 μήνες επιπλέον χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετά την ημέρα δηλαδή που αποκτούν το 50ο ένσημο (τόσα ένσημα απαιτούνται για να αποκτήσει κάποιος ασφαλιστική ικανότητα)! Κι αυτό γιατί τόσο διάστημα κάνει ο ΕΦΚΑ, προκειμένου να οριστικοποιήσει τα ένσημά τους και να φανούν στο σύστημα. Τέτοια είναι και η περίπτωση συναδέλφισσάς μας στον Πειραιά με 4 παιδιά.

Καταγγέλλουμε  το γεγονός ότι αντιπροσωπεία των σωματείων δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί συνάντηση.

Αντί γι’ αυτό, ο ΕΦΚΑ απάντησε εγγράφως (ακολουθεί παρακάτω), επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα καταγγέλλουμε. Και λέγοντας μισές αλήθειες, που ως γνωστόν, ισοδυναμούν με ολόκληρα ψέματα.

Συγκεκριμένα:

α) Παραδέχονται ότι η προθεσμία για την υποβολή των ΑΠΔ είναι η τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου μήνα (!). Ωστόσο, αποκρύπτουν ότι η πρώτη μέρα που έχει δικαίωμα υποβολής των ΑΠΔ το Δημόσιο, δεν είναι η πρώτη μέρα του επόμενου μήνα, αλλά η πρώτη μέρα του μεθεπόμενου μήνα. Δηλαδή, τα ένσημα του Μαΐου, μπορούν να υποβληθούν από τις Δ/νσεις από 1 – 31 Ιουλίου και όχι από 1 Ιουνίου!

β) Ακόμα και αν υποβληθούν οι ΑΠΔ την 1η μέρα (στο παράδειγμά μας 1 Ιουλίου), ο ΕΦΚΑ θα τις ελέγξει μετά το τέλος της προθεσμίας (31/7), δηλαδή τον Αύγουστο!

Μετά από όλα αυτά, δεν προξενεί κάποια εντύπωση πως στην απάντησή τους αναφέρουν και την ΕΛΜΕ (το σωματείο δηλαδή!) σαν … εργοδότη (!).

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Απαιτούμε άμεση επίλυση του ζητήματος!

Άμεση και χωρίς χρονοτριβές καταχώριση των ενσήμων στον ΕΦΚΑ! Μέχρι τότε, να γίνονται δεκτές οι βεβαιώσεις εργοδότη από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως ίσχυε παλιότερα.

Δωρεάν και χωρίς κανένα περιορισμό ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις οικογένειές τους!!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα εκπαιδευτικά σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μάς (“Ρόζα Ιμβριώτη”, Παπαμαύρος”, “Μακρυγιάννης”, “Αριστοτέλης”) και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ και το σωματείο τους, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (Σ.Υ.Α.Τ.).

Θα επιμείνουμε και θα επανέλθουμε μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος!