Εκπαιδευτικοί: Ανάγκη ολόπλευρης στήριξης των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Εκπαιδευτικοί: Ανάγκη ολόπλευρης στήριξης των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

O Σύλλογος Ωρομίσθιων & αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΠΑΣ-ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε συνέλευση στην οποία τόνισε την ανάγκη στήριξης των .

Η ανακοίνωση:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μάρτη 202, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, η Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη με θέμα εξελίξεις στα σχολεία του ΟΑΕΔ και οι δυσμενείς συνέπειες από την εφαρμογή του ν. 4763/2020 για:

Το μέλλον στην Τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

Τους φοιτούντες μαθητές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. (όπου στερούμενοι μεταβατικών διατάξεων καλούνται να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ για να αποκτήσουν χαμηλότερα επαγγελματικά δικαιώματα από αυτά που η προκήρυξη περιέγραφε κατά την εγγραφή τους).

Παραβρέθηκαν στην συζήτηση μετά από πρόσκληση:

Συμβασιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ

Μέλη των συμβουλίων των μαθητών

Εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Εκπρόσωποι εμπλεκόμενων επαγγελματικών σωματείων

Στην συζήτηση αναδείχτηκε η διαχρονική υποβάθμιση των σχολείων του ΟΑΕΔ και η ανάγκη στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών.

Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την ανάγκη συντονισμού του αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων στην κατεύθυνση της διατήρησης των δικαιωμάτων και των όρων φοίτησης των μαθητών. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε η ανάγκη ολόπλευρης στηριξης των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, γενναία χρηματοδότηση, σύγχρονα συγγράμματα και υλικοτεχνική υποδομή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η προετοιμασία και ο συντονισμός των εμπλεκομένων με στόχο την πραγματοποίηση Πανελλαδικής ημέρας δράσης το επόμενο διάστημα.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !