Τι αναφέρει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αναφορικά με το εκλογικό επίδομα :

Για μια ακόμα φορά και λίγες μόνο ημέρες πριν από της βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη, η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές δείχνουν το ανάλγητο πρόσωπό τους.

Με μια πρωτοφανή απόφαση, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται την ένταξη των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων, στο εκλογικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία που μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα, θα λειτουργήσουν για σκοπούς άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν τα σχολεία κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά όχι κατά τη διάρκεια άσχετων με αυτή διαδικασιών. Ακόμα και η ΕΛΜΕ όταν κάνει τις εκλογές δίνει ένα αντίτιμο στην καθαρίστρια του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε προβλεφθεί επιπλέον αμοιβή για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ΑΣΕΠ, που είχαν γίνει πριν από λίγο καιρό στα σχολεία όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν τόσα προβλήματα και δε χρειάζονται να τους προστεθούν κι άλλα. Δε φτάνει που δουλεύουν κάθε χρόνο με σύμβαση χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα δουλέψουν την επόμενη χρονιά, δε μονιμοποιούνται, δεν τους παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας, καθυστερούν να πληρωθούν δεδουλευμένα κι επιδόματα, τις βάζουν επιπρόσθετα, να δουλεύουν χωρίς πληρωμή, για να βγουν οι εκλογές.

· Απαιτούμε να παραλάβουμε καθαρά τα σχολεία μας πριν μπούμε μέσα για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία τους την Τρίτη 23/5/2023!

· Κανείς εργαζόμενος ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για το καθάρισμα των εκλογικών κέντρων πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα! Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να παραδώσουν τα σχολεία καθαρά!

· Απαιτούμε να παραλάβουν το εκλογικό επίδομα οι σχολικές καθαρίστριες, προκειμένου να κρατηθούν τα σχολεία μας καθαρά.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ