Αδέσποτα σκυλιά έχουν επιτεθεί σε περισσότερους από 40 φοιτητές στο .  Τα σκυλιά είναι πολύ επιθετικά αναφέρουν οι κάτοικοι.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο πανεπιστήμιο Πατρών, με 43 φοιτητές να έχουν δεχτεί επίθεση, και ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

«Οι εθελοντές βοηθούν στο έργο του δήμου. Το τελευταίο 4μηνο το φαινόμενο έχει αυξηθεί ειδικά στο σημείο μεταξύ του Πανεπιστημίου και του νοσοκομείου. Το πρόβλημα είναι κοινό. Για τον χώρο του Πανεπιστημίου έχουν περισυλλεχθεί 24-25 ζώα, τα οποία έχουν λάβει την περίθαλψη που πρέπει και έχουν στειρωθεί. Χωρίς στείρωση παραμένουν μόνο δύο. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ του δήμου και του Πανεπιστημίου. Δεν είναι δυνατό, ωστόσο, να ελεγχθούν όλα τα ζώα», τόνισε η σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μιλώντας στο Mega.

«Τα σκυλιά είναι πολύ επιθετικά. Πολλές φορές έχει τύχει να πάω να πέσω, προκειμένου να αποφύγω την επίθεση. Έχουμε απευθυνθεί στο δήμο αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Βαλεντίνος, κάτοικος της πόλης.

«Με τα κονδύλια που δίνονται για τα κυνοκομεία, το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Ο δήμος έχει πρωταρχικό σκοπό να περισυλλέξει τα καινούρια ζώα που είναι πρόσφατα εγκαταλελειμμένα προκειμένου να δοθούν για υιοθεσία», συμπλήρωσε η κ. Δημοπούλου.