Μέσω της σελίδας του στο Facebook, οι Φυσικής Π04.01, δήλωσαν πώς με την πρόσφατη εγκύκλιο μετατάξεων που ανακοινώθηκε από το υπουργείο στις 7/5/2021 έχει θορυβηθεί όλος ο κλάδος των Φυσικών Π04.01.

Η ανακοίνωση:
Με την πρόσφατη εγκύκλιο μετατάξεων που ανακοινώθηκε από το υπουργείο στις 7/5/2021 έχει θορυβηθεί όλος ο κλάδος των Φυσικών Π04.01. Ο λόγος είναι ότι άνοιξαν μόνο 84 οργανικές θέσεις για φυσικούς σε αντίθεση με τους γεωλόγους των οποίων τα οργανικά κενά που δόθηκαν είναι 149, των χημικών αντίστοιχα είναι 334 και των βιολόγων 760.

Έχουμε θορυβηθεί διότι τα νούμερα των συνταξιοδοτήσεων καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα δεν δικαιολογούν αυτό το νούμερο οργανικών θέσεων για την ειδικότητα μας. Έχουμε τις περισσότερες ώρες σε γυμνάσιο και λύκειο καθώς και το μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και ανοίγονται τα λιγότερα οργανικά κενά για μας. Οι συνταξιοδοτήσεις Φυσικών (ΠΕ04.01) ήταν περισσότερες από 2.200 την τελευταία δεκαετία (μόνο την τελευταία διετία συνταξιοδοτήθηκαν 400 Φυσικοί αν προσθέσουμε και τις 278 συνταξιοδοτήσεις των Φυσικών για το 2021!).
Η πλειοψηφία των συνταξιοδοτήσεων είναι Φυσικοί Λυκείου.

Δείτε τους πιο κάτω πίνακες που το αποδεικνύουν.

Τέλος οι αναπληρωτές Φυσικοί που δουλεύουν φέτος στα σχολεία είναι περίπου 800 και καλύπτουν εκτός από λειτουργικά και οργανικά κενά. Ενώ οι αναπληρωτές γεωλόγοι αντίστοιχα για φέτος ήταν μόλις 140, οι χημικοί 490 και οι βιολόγοι 650. Ακόμα και αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνουν πως έχει γίνει λάθος στα οργανικά κενά που δόθηκαν για τους φυσικούς και παρακαλούμε να διορθωθεί το λάθος αυτό στις κατανομές που αναμένουμε στους επικείμενους διορισμούς της προκήρυξης 2ΓΕ.

Στις προσλήψεις της προκήρυξης 3ΕΑ για την ειδική αγωγή οι προσλήψεις των φυσικών ειδικής αγωγής ήταν μόλις 73 ενώ των μαθηματικών 554 και των φιλολόγων 600. Ζητούμε να μην επαναληφθεί η αντίστοιχη λογική κατανομών μόνιμων διορισμών στη γενική αγωγή, διότι θα θεωρηθεί ότι ο κλάδος βρίσκεται υπό διωγμόν!