ΕΑΠ: Επιστολή διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΕΛΠ για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

ΕΑΠ: Επιστολή διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΕΛΠ για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

Επιστολή διαμαρτυρίας των φοιτητών και αποφοίτων του προγράμματος σπουδών “Ελληνικός Πολιτισμός” για κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ναπολέων Παπαδόπουλος,ThessToday.gr

Την αγωνία τους για την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και την ένταξή τους σε κωδικό ΠΕ εκφράζουν μέσω επιστολής που συνέταξαν και θα αποστείλουν στην ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών τις επόμενες ημέρες οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών “Ελληνικός Πολιτισμός” του ΕΑΠ.

Ειδικότερα, οι φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΛΠ- ΕΑΠ ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει την απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με βάση την 431η Συνεδρίασή της στις 4 Ιουλίου 2019 και να προχωρήσει στη δημιουργία ξεχωριστού ΠΕ Πολιτισμικών Σπουδών, προκειμένου να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Παράλληλα, ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει, άμεσα, στην αλλαγή της διατύπωσης στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, σημειώνοντας το όνομα του πτυχίου των αποφοίτων του ΕΛΠ- ΕΠΟ τόσο στις προκηρύξεις για τις θέσεις Διοικητικού όσο και στις προκηρύξεις όπου ζητούνται πτυχιούχοι των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Να σημειωθεί πως η επιστολή θα σταλεί υπογεγραμμένη επώνυμα από φοιτητές και αποφοίτους του ΕΛΠ- ΕΠΟ.

Το ThessToday.gr, το οποίο παρακολουθεί στενά τον αγώνα τόσο των φοιτητών του ΕΛΠ όσο και αυτών του ΕΠΟ, επικοινώνησε με το ιδρυτικό μέλος και τέως Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φοιτητικού Συλλόγου του προγράμματος σπουδών Ελληνικός Πολιτισμός“, Νικόλαο Προικιό, ο οποίος ανέφερε πως ήδη έχουν υπογράψει περίπου 300 φοιτητές και απόφοιτοι: “Ήδη μαζεύονται χειρόγραφα υπογραφές στις συμβουλευτικές συναντήσεις των φοιτητών. Νομίζω πως έχουν υπογράψει 300 άτομα μέσα σε τρεις ημέρες. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα να υπογράφει κανείς ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας στο διαδίκτυο” σημείωσε χαρακτηριστικά για τη συλλογή υπογραφών.

Αναφορικά με την πίεση που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη επιστολή στις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών ο κ. Προικιός ανέφερε πως σίγουρα αποτελεί ένα “μοχλό” πίεσης: “Από τη στιγμή που θα δουν πως δε ‘μιλάνε’ 15 άνθρωποι αλλά θα είναι εκατοντάδες από όλη την Ελλάδα, σίγουρα θα αποτελέσει ένα ‘μοχλό’ πίεσης. Δε θα μείνουμε μόνο σε αυτό. Έχουμε ζητήσει ραντεβού με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΑΠ”, τόνισε.

Η επιστολή διαμαρτυρίας:

Προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι του προγράμματος σπουδών “Ελληνικός Πολιτισμός”, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη ολιγωρία, έως και αδιαφορία, των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών αναφορικά με την μη απόδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το Πτυχίο μας ώστε να έχουμε ισότιμη συμμετοχή με τα άλλα πτυχία στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

Ως σύμπτωμα της μη ισότιμης αντιμετώπισης του πτυχίου μας είναι ο αποκλεισμός των χιλιάδων πτυχιούχων μας από τον Α.Σ.Ε.Π, μόνο και μόνο γιατί σε όλες τις προκηρύξεις του γίνεται η αόριστη αναφορά: “το ομώνυμο ή αντίστοιχο δίπλωμα του Ε.Α.Π”.

Στη Νέα Εποχή της καινοτομίας όπου συντελείται μία παγκόσμια επανάσταση και στον χώρο της παιδείας, με τα Ανοικτά Πανεπιστήμια να αποτελούν την πρωτοπορία διεθνώς, η ελληνική πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει στα δίκαια αιτήματα μας παραμένουσα δέσμια πεπαλαιωμένων αντιλήψεων, αλλά και σκοπιμοτήτων.

Συνεπεία τούτων οι φοιτητές και πτυχιούχοι του προγράμματος σπουδών “Ελληνικός Πολιτισμός” μη ανεχόμενοι πλέον την προκλητική αδιαφορία των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών:

▪ Απαιτούμε την συνταγματική εφαρμογή των ίσων δικαιωμάτων στην εργασία με πτυχία ουσιαστικά ισότιμα και άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας.

▪ Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει την απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με βάση την 431η Συνεδρίαση της στις 4 Ιουλίου 2019 αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του προγράμματος σπουδών “Ελληνικός Πολιτισμός” και να προχωρήσει στη δημιουργία ξεχωριστού ΠΕ Πολιτισμικών Σπουδών.

▪ Καλούμε, τέλος, την ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών να προβεί, άμεσα, στην αλλαγή της διατύπωσης στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π σε ότι έχει να κάνει με τους πτυχιούχους του “Ελληνικού Πολιτισμού” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με το να αναφέρει Ρητά και Ονομαστικά το πτυχίο μας, τόσο στις προκηρύξεις για τις θέσεις Διοικητικού όσο και στις προκηρύξεις όπου ζητούνται πτυχιούχοι των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Οι φοιτητές και πτυχιούχοι του προγράμματος σπουδών “Ελληνικός Πολιτισμός”

Της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !