Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2019 - 10:53 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Τι αναφέρει ο Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με τον σχεδιασμό του Υπουργείου για τους διορισμούς.

Απάντηση του Υπ. Παιδείας στην επιστολή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος σχετικά με το σύστημα εκπαιδευτικών:

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Κριτήρια, μοριοδότηση για διορισμό στη Ειδική Αγωγή μέσω ΑΣΕΠ

Το Υ.Π.Π.Ε.Θ., υλοποιώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης, προχωρά σε τριετές πρόγραμμα 15.000 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση, με σκοπό να επανέλθει το εκπαιδευτικό σύστημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μια κανονικότητα.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Μέσα στο υφιστάμενο δημοσιονομικό πλαίσιο και λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων, τις συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης, τη μεγάλη μείωση του αριθμού των ιδιαίτερα την 5ετία 2010-2014, τη χρόνια αδιοριστία καθώς και τις άστοχες νομοθετικές ρυθμίσεις του παρελθόντος, των οποίων ελέγχθηκε η νομιμότητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προχωρήσαμε στη θεσμοθέτηση ενός δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος διορισμού εκπαιδευτικών (N.4589/2019, ΦΕΚ A 13/29-1-2019), όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και οι δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο εν λόγω σύστημα διορισμού εκπαιδευτικού, ένα από τα κοινωνικά είναι και ο αριθμός των τέκνων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο γ΄, του άρθρου 57 με θέμα «Κριτήρια αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης», του Κεφαλαίου Ε΄, του Μέρους Γ, του Νόμου 4589/19 (ΦΕΚ 13, τ.Α΄, 29/01/2019) :

Διορισμοί εκπαιδευτικών: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει τους συναδέλφους στην Ειδική Αγωγή»

«αα) Αριθμός τέκνων: τρεις (3) μονάδες για κάθε τέκνο ανήλικο για το οποίο ο υποψήφιος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια ή άγαμο και δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας ή σπουδάζει σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγές ίδρυμα της αλλοδαπής ή εκπληρώνει τη στρατιωτική του υποχρέωση και δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας του».
Τέλος, ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι να εκδοθεί η προκήρυξη από το και να έχουμε έως το φθινόπωρο του 2019 έτοιμους τους ενιαίους πίνακες για να προχωρήσουμε καταρχάς στους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στις προσλήψεις για το σχολικό έτος 2019-20 και στη  συνέχεια μέσω του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης στους υπόλοιπους 10.500 μόνιμους διορισμούς (5.250 το 2020 και 5.250 το 2021). Να σημειώσουμε ότι είναι οι πρώτοι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί που γίνονται τα τελευταία 10 χρόνια.

Loading...


  • europalso

    ideascentral