Δείτε την κοινή ανακοίνωση των εκπαιδευτικών σωματείων των Κυκλάδων με αφορμή την ορκωμοσία και την ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών στην Ερμούπολη το αμέσως επόμενο διάστημα, εν μέσω τουριστικής περιόδου και έξαρσης της πανδημίας .
Στο Φ.Ε.Κ. 1818/10-8-2021 με το οποίο ανακοινώθηκαν τα ονόματα και , ορίζεται ότι «οι διοριζόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» (δηλαδή μέχρι την Τρίτη 17/8/2021).

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις δόθηκε παράταση έξι ημερών για την ανάληψη υπηρεσίας.
Ειδικά για τους συναδέλφους που διορίστηκαν στις Κυκλάδες οι δυσκολίες είναι ακόμα περισσότερες
• Η εύρεση εισιτηρίου εν μέσω τουριστικής περιόδου και καταλύματος είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολύ δαπανηρή .
• Η αυθημερόν μετάβαση σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν δρομολόγια που να εξυπηρετούν την αυθημερόν μετάβαση στην πρωτεύουσα του Νομού.
• Μία παράμετρος που δεν λήφθηκε υπ’ όψιν είναι ότι υπάρχουν συνάδελφοι που θα φτάσουν στις Κυκλάδες από χιλιόμετρα μακριά και θα πρέπει να επιστρέψουν στη βάση της οικογένειάς τους μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κανείς δε μερίμνησε ώστε να βρεθεί λύση οι άνθρωποι αυτοί να μην χρειαστεί να ταξιδεύουν μπρος και πίσω μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου.
• Οι συνάδελφοι τέλος θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους με την έξαρση που παρουσιάζει η πανδημία στις Κυκλάδες καθώς καλούνται να ταξιδέψουν σε συνθήκες δύσκολες και συνωστισμού.
Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί το δύσκολο έργο των υπαλλήλων της διεύθυνσης, που θα πρέπει να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες εκτός ωραρίου τους ώστε να εξυπηρετήσουν όλους τους παρευρισκόμενους.
Καλούμε:
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωσή του να καλέσει τις διευθύνσεις να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά και οι ορκωμοσίες να γίνουν εξ αποστάσεως .
Το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η έναρξη μισθοδοσίας των συναδέλφων/ισσών να είναι η μέρα δημοσίευσης του ΦΕΚ.
Οι συνάδελφοι με την ανάληψη της υπηρεσίας τους την 1η Σεπτεμβρίου να προσκομίσουν οποιοδήποτε έγγραφο ή αίτηση χρειαστεί δια ζώσης .
Να προβλεφθεί η ίδια διαδικασία και για την πρώτη φάση των αναπληρωτών.
Να υπάρχει ειδική μέριμνα για πυρόπληκτους συναδέλφους.
Τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα και να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση προς το ΥΠΑΙΘ ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω επείγοντα ζητήματα.
Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι ακόλουθοι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

• Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
• Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
• Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
• ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου