Διαβάστε όλες τις – Τι γίνεται με την κατανομή και την προκήρυξη.

Όπως έγινε γνωστό, έπεσαν υπογραφές από την Νίκη Κεραμέως . Πάει για την άλλη βδομάδα η πρόσκληση.

Η κατανομή αφορά Γενική και ΕΕΠ.  Με ενημέρωση του ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Δ. Μπράτης ανακοίνωσε σε δημοσίευση του

«Η κατανομή των μόνιμων διορισμών έχει υπογραφεί από την Κεραμέως και είναι στον υπουργό οικονομικών. Η προκήρυξη-πρόσκληση την άλλη βδομάδα».

Η ενημέρωση  για τους διορισμούς από τον κ. Πατρέα για την κατανομή το ΠΥΣ και τις διαδικασίες που απομένουν

«Η Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ Τεύχος A’ 280/28.12.2006), της οποίας η ισχύς έχει παραταθεί με την ΠΥΣ 34/2022 (ΦΕΚ Τεύχος A’ 244/29.12.2022) μέχρι 30/6/2023 (Σ.Σ. για τελευταία φορά, καθώς μετά θα ισχύει το άρθρο 20 του ν. 5027/2023), είναι τριμελής και αποτελείται από:

α) τον Υπουργό Εσωτερικών ως Πρόεδρο,

β) τον Υπουργό Οικονομικών και

γ) το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Η Επιτροπή αυτή χορηγεί εγκρίσεις για κατ’ εξαίρεση (του ετήσιου προγραμματισμού) διορισμούς και προσλήψεις προσωπικού (καθώς και σύναψη συμβάσεων έργου) στους φορείς του Δημοσίου.

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο Υπουργικό Συμβούλιο για να υπογραφεί απόφαση έγκρισης.

Οι εγκριτικές αποφάσεις αυτής της Επιτροπής δεν ανήκουν στις δημοσιευτέες, αλλά μνημονεύονται σε άλλες Υπουργικές Αποφάσεις (εν προκειμένω στην Κ.Υ.Α. καθορισμού/κατανομής κατά κλάδο και ειδικότητα του αριθμού των κενών θέσεων που θα καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών).

Η έγκριση για τους 3.772 διορισμούς (Σ.Σ. υπάρχουν και 5 συνταξιοδοτήσεις από ΚΕΔΑΣΥ, αν κάποιος έχει απορία πώς προέκυψε το 3.772) έχει υπογραφεί.

Η κατανομή δεν έχει κλειδώσει/υπογραφεί ακόμα, αλλά είναι θέμα να κάτσουν να ασχοληθούν 1-2 ώρες αυτοί που αποφάσισαν και πέρυσι. Οδηγός η εγκύκλιος των μετατάξεων. Δηλ. Γενική και ολίγον ΕΕΠ.»

Ανακοίνωση από ΠΑΣΑΔ:

Εκτιμούμε ότι στην κατανομή των νέων 3772 μόνιμων διορισμών, ο αριθμός των δασκάλων θα είναι κοντά στο 1040.

Η κατανομή αφορά τους φετινούς 3772 διορισμούς. Ωστόσο, στον αριθμό αυτό θα προστεθούν και κάποιες ανακλήσεις περσινών διορισμών. Ο αριθμός των ανακλήσεων για τους ΠΕ70 είναι +3.

Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ