Ξεκινά από τη Δευτέρα 19/6 η περίοδος υποβολής των για τις και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους του , για το σχολικό έτος 2017-2018. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου έως και την Παρασκευή, 14 Ιουλίου.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος βρεφονηπιακών σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε σχετική της δήλωση επεσήμανε, πως επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να δώσουν τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να απασχοληθούν με εκπαιδευτικά προγράμματα, με δημιουργικές δραστηριότητες, με παιχνίδια και να περνούν όμορφες στιγμές καθημερινά.

«Προσπαθούμε να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι, πιο εποικοδομητικοί και πιο αποτελεσματικοί, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν» ανέφερε η ίδια.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν απαραιτήτως οι γονείς, για την εγγραφή των παιδιών τους είναι τα εξής:

1. Έντυπη αίτηση.

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

3. Συμπλήρωση της ατοµικής κάρτας φιλοξενίας παιδιού από τον παιδίατρο, για την καλή υγεία του παιδιού και ότι µπορεί να παρακολουθήσει παιδικό ή βρεφ/κό σταθµό (το έντυπο χορηγείται από την υπηρεσία ή από την ιστοσελίδα των Βρεφ/κών Σταθµών του Δήµου).

Εάν υπάρχει ιδιαίτερο θέµα υγείας, βεβαίωση από τον αρµόδιο γιατρό ή υγειονομική επιτροπή.

4. Βιβλιάριο εµβολίων ενηµερωµένο µε όλα τα εµβόλια (φωτοτυπία της πρώτης σελίδας µε το όνοµα του παιδιού και της σελίδας των εµβολίων).

5. Εκκαθαριστικό σηµείωµα του τρέχοντος έτους για τον καθορισµό της µηνιαίας εισφοράς, βάση του συνολικού εισοδήµατος, όπως αποτυπώνεται στον πίνακα Γ2 της Πράξης Διοικητικού Προσδιορισµού Φόρου (εκκαθαριστικό σηµείωµα).

6. Βεβαίωση Εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν για τις εγγραφές ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες στην ιστοσελίδα του δήμου Πειραιά, στο πεδίο των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί επίσης να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 213-20.22.015 και 213-20.22.153.