Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) καλεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν στο 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα “Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας”, που διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο την Παρασκευή 11 Απριλίου, στις 9:00 π.μ.

Μέσα από την τέχνη της χαρτοδιπλωτικής, θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο λευκό περιστέρι της ειρήνης, διεκδικώντας το παγκόσμιο ρεκόρ GuinΝess.

Η κατασκευή θα γίνει από παραδοσιακά χάρτινα λευκά καραβάκια, που θα προετοιμάσουν οι μαθητές των σχολείων της Ελλάδας και τα οποία θα αποτελέσουν τη δομική μονάδα για να σχηματοποιηθεί ένα γιγαντιαίο λευκό περιστέρι ειρήνης, το οποίο θα καταλάβει ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου.

Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι να μεταλαμπαδεύσει τις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού από το χώρο που αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει Φωκάς Ευαγγελινός και την παρουσίαση θα κάνει ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης. Θα συμμετάσχουν Έλληνες Ολυμπιονίκες και γνωστοί καλλιτέχνες.

Για πληροφορίες – κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210 6878815, 210 6878776, 210 6878735