: Τι ισχύει για όλες τις σχολικές βαθμίδες – Μέχρι πότε θα πάρει παράταση το σχολικό έτος – Πότε θα γίνουν οι .

 

Τα Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, καθώς οι για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 14 του ίδιου μήνα και για τα ΕΠΑΛ στις 15.

Την ίδια ημέρα θα κλείσουν και τα που ανοίγουν την Δευτέρα 10 Μαΐου. και , ανοίγουν επίσης στις 10 Μαΐου και θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου. Η υφυπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ξανανοίξουν πριν από τον Σεπτέμβρη, όμως τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η σχετική ημερομηνία.

Για το άνοιγμα Δημοτικών, Γυμνασίων και φροντιστηρίων, αλλά και για τη λήξη της σχολικής χρονιάς μίλησε η Ζέττα Μακρή, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι υπόλοιπες βαθμίδες ανοίγουν με τις ίδιες προϋποθέσεις που άνοιξαν τα Λύκεια».

Παράλληλα επανέλαβε πως «οι εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν t, θα έχον κυρώσεις, ακόμα και μείωση μισθού», τονίζοντας ωστόσο ότι «μέχρι στιγμής δεν υπήρξε περίπτωση εκπαιδευτικού που προσήλθε στο σχολείο χωρίς ».

«Οι κυρώσεις αφορούν όλους τους χθες απαντώντας για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιοι αρνηθούν να κάνουν το self test, η κα. Μακρή άφησε αιχμές μέχρι και για οριστική παύση των εκπαιδευτικών από την εργασία τους.

«Αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, τότε υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές που προβλέπουν από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή». Για τα φροντιστήρια είπε ότι θα ανοίξουν μόνο για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών θα ανοίξουν για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν θα πραγματοποιηθούν οι ενδοσχολικές προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο και το Λύκειο φέτος λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.