τοποθετήθηκε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα».

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε πως η «αρχή της φοιτητικής ζωής θα έπρεπε να είναι μια στιγμή γεμάτη προσμονή.

Προσμονή για τον κόσμο της γνώσης, της προσωπικής ελευθερίας, των απεριορίστων ευκαιριών», αντ΄αυτού, ωστόσο οι νέοι φοιτητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα.

«Αντί για αυτό, για χιλιάδες οικογένειες η χαρά για την επιτυχία των νέων ανθρώπων αντισταθμίζεται από το άγχος. Άγχος για το κόστος σπουδών και κυρίως άγχος για το κόστος της φοιτητικής στέγης» ανέφερε, ειδικότερα.

«Πρόκειται για ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «σε πολλές περιοχές συνδέεται με το άναρχο μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης, σε όλες με την εκρηκτική άνοδο στις τιμές των ενοικίων. Οδηγεί στο μαρασμό των περιφερειακών πανεπιστημίων και στη συρρίκνωση του δικαιώματος των φοιτητών και των φοιτητριών σε αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών».

Καταλήγοντας η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως λύση υπάρχει. «Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ