: Από τα ξημερώματα είχε ξεκινήσει αστυνομική επιχείρηση στο , η οποία έληξε λίγο πριν τις 9 το πρωί και σήμανε τη λήξη της .

Η αστυνομική επέμβαση, παρουσία Εισαγγελέα, διεξήχθη με σκοπό την εκκένωση του κτιρίου της Πρυτανείας που τελούσε  υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου. Ελικόπτερο της πετούσε πάνω από το σημείο, ενώ έγιναν περισσότερες από 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι μισοί δεν είναι καν φοιτητές. Σύμφωνα με την εκδοχή των αστυνομικών, δεν έγινε άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η οδός Εγνατία και οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονταν έξω από το Ίδρυμα. Η κυκλοφορία έχει αρχίσει να αποκαθίσταται.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας.

Σύμφωνα με το thesstoday οι φοιτητές αποφάσισαν την χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος μετά από 17 ημέρες.

Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.