”Αποστάσεις” Τσίπρα για τις αλλαγές Μπαλτά στην Παιδεία διά στόματος… Σταύρου Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός φαίνεται να κρατάει αποστάσεις από τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο θέμα των πρότυπων πειραματικών σχολείων και των Συμβουλίων Ιδρυμάτων.

«Τίποτα δεν είναι τελειωμένο. Ολα θα συζητηθούν» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποταμιού, όταν ο δεύτερος σχολίασε τις εξαγγελίες των υπουργών στο χώρο της Παιδείας σε σχέση με τα παραπάνω θέματα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες το πρωί στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το αίτημα παράτασης, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αμέσως μετά ανέφερε: «Μείζον θέμα για εμάς είναι η συμπεριφορά των υπουργών του. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια να καταργηθούν τα πρότυπα πειραματικά σχολεία είναι εκτός λογικής.

Επίσης είναι κακό μήνυμα ότι διώχνουμε όλους αυτούς τους μεγάλους πανεπιστημιακούς δασκάλους, Ελληνες, οι οποίοι ήρθαν αφιλοκερδώς στη χώρα μας και τους λέμε δεν υπάρχει λόγος και δεν θέλουμε τη βοήθειά τους».

Ο πρωθυπουργός φέρεται να τον καθησύχασε και όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης «άκουσε με μεγάλη χαρά να του λέει ότι στο θέμα της Παιδείας θα γίνει μια εθνική συζήτηση και να μη θεωρεί τίποτα τελειωμένο καθώς όλα θα πρέπει να συζητηθούν».

Αντίθετα, στο υπουργείο φαίνεται ότι δεν περιμένουν κάποιο διάλογο. Μετά τις παρεμβάσεις στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα πειραματικά σχολεία από φέτος, χθες διέρρευσε ένα ακόμα σενάριο: προετοιμάζεται άμεσα διαχωρισμός των πρότυπων πειραματικών σχολείων και θα απομείνει ελάχιστος αριθμός πρότυπων σχολείων, πληροφορία που επίσημα το υπουργείο Παιδείας δεν επιβεβαιώνει.

πηγη:Ελεύθερος Τύπος