Απίστευτο περιστατικό στο Βόλο – Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο μέχρι και το Γυμνάσιο, είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο φόβος των ποινών όμως δεν πτοεί πρώην δύο ζευγάρια από τον Βόλο- που μπορεί να βαδίζουν χωριστά στη ζωή – αλλά ταυτίζονται με την άποψη ότι δεν είναι πρόβλημα, εάν τα παιδιά τους δεν παρακολουθούν μαθήματα. Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν δυο διευθυντές, διαφορετικών σχολείων και κατήγγειλαν πως οι γονείς δεν στέλνουν για μάθημα τις 15χρονες κόρες τους, μαθήτριες της τρίτης Γυμνασίου. Η εισαγγελέας κάλεσε τους γονείς και για την πρώτη περίπτωση που η 15χρονη μαθήτρια εμφανίζεται σπανίως στην αίθουσα , ο πατέρας απάντησε πως δεν γνώριζε πως η φοίτηση είναι υποχρεωτική!

 

Στη δεύτερη περίπτωση, όπου η μαθήτρια έχει παρακολουθήσει μάθημα, μόλις πέντε ημέρες, η μητέρα απάντησε πως δεν της αρέσει το σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή όπου διαμένει ο πατέρας της. Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε πως δέχεται μπούλινγκ.

Η απόφαση γονέων να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια, ενώ διαμηνύθηκε στους γονείς πως εάν δεν λυθεί το θέμα εντός 24ωρου θα κινηθούν εναντίον τους με εισαγγελική παραγγελία οι αστυνομικές αρχές.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ