Όπως γίνεται γνωστό, απαιτήθηκαν τέσσερις ολόκληροι μήνες για να ολοκληρωθεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διατάξει ο Δήμος Σερρών για τη, η οποία έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου Βασίλη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όσο και αν ακούγεται περίεργο και παράδοξο, εκκρεμεί η παράδοση του πορίσματος των πραγματογνωμόνων που είχαν οριστεί, προκειμένου να ξεκαθαριστεί με σαφήνεια ποιος ή ποιοι έφταιγαν για την τραγωδία.

Η πολύμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση και την παράδοση των πορισμάτων προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας, Δημήτρη Γκολέμη. «Δεν μπορεί οι υπαίτιοι να παραμένουν στις θέσεις τους. Εμείς ξεκαθαρίσαμε εξ αρχής ότι πέρα από τις προφανείς ευθύνες που υπάρχουν στον ανάδοχο ενός προβληματικού δημόσιου έργου που διεξαγόταν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, υπάρχουν και προφανείς ευθύνες παραγόντων της εκπαίδευσης και παραγόντων του Δήμου Σερρών. Διότι επέτρεψαν σε ώρες που λειτουργούσε το σχολείο να γίνεται δοκιμαστική λειτουργία ενός τεχνικού έργου, για το οποίο δεν είχαν καμία πιστοποίηση ότι είναι ασφαλές. Επέτρεψαν να προαυλίζονται παιδιά, να χρησιμοποιείται ως προαύλιο ο χώρος μπροστά από το λεβητοστάσιο και μάλιστα με τη σφραγίδα των παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι είχαν επικυρώσει έναν κανονισμό του σχολείου, ο οποίος προέβλεπε ως χώρο προαυλισμού την αυλή μπροστά από το λεβητοστάσιο. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια των παραγόντων του υπουργείου Παιδείας και επομένως δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά για τις βαρύτατες ευθύνες που συνιστούν σοβαρότατη παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και υποχρεώσεων και επισύρουν βαρύτατες πειθαρχικές ποινές», ανέφερε.

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε ότι το πόρισμα της ΕΔΕ είναι εμπιστευτικό και δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα. «Με την επιβολή ενδεχόμενα οποιωνδήποτε πειθαρχικών διώξεων και την τελεσιδίκιση αυτών των διώξεων φυσικά όλα θα δοθούν στη δημοσιότητα. Προσωπική μου επιθυμία και εντολή προς όλους και το χρέος που έχουμε απέναντι και στους γονείς και σε αυτό το τραγικό γεγονός, είναι να πάμε τη διαδικασία μέχρι τέλους και να ρίξουμε άπλετο φως σε όλη την υπόθεση. Αυτά τα αποτελέσματα της ΕΔΕ θα αξιολογηθούν κι αν υπάρχουν πειθαρχικές ποινές θα επιβληθούν», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το ποινικό κομμάτι ο κ. Γκολέμης αναφέρει ότι η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της προανάκρισης. «Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της ποινικής δικογραφίας και πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω», σημείωσε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ