Όλα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λήμνου:

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ!
ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΟΛΜΕ (24ωρη) και ΔΟΕ-Σύλλογοι
(3ωρη η ΔΟΕ και 3ωρη συμπληρωματική το ΔΣ του ΣΕΠΕ Λήμνου, άρα 24ωρη)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!
Στις 15 του μήνα η θέση κάθε εκπαιδευτικού είναι στην απεργιακή συγκέντρωση!

Δεν ανεχόμαστε έναν ακόμη προϋπολογισμό πείνας για την πλειοψηφία των εργαζομένων και ένδειας για τη λειτουργία των σχολείων.
Μπαίνουμε όλοι στη μάχη γιατί δεν πάει άλλο! Μέσα σε 12 χρόνια μας έχουν κόψει 6 μισθούς! Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε και να κερδίσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας!
Στις 15/12 να μην ανοίξει κανένα σχολείο! Απεργούμε, γιατί δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Τα 737 ευρώ των νεοδιόριστων μοιάζουν με χαρτζιλίκι, την ώρα που ακόμα και η μονιμοποίησή τους μπαίνει στον πάγο, αφού ξεκάθαρα θέλουν τον εκπαιδευτικό όχι μόνο φθηνό, αλλά και σκυφτό και φοβισμένο!
Διεκδικούμε όλοι μαζί εδώ και τώρα άμεση απόδοση του δώρου Χριστουγέννων!
Διεκδικούμε τη δυνατότητα να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας με την εργασία μας και τον μισθό μας! Δεν αποδεχόμαστε να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθημερινά μας έξοδα, να δυσκολευόμαστε να μετακινηθούμε από και προς το σχολείο, να πληρώνουμε 350 – 500 ευρώ για σπίτια – αποθήκες, και την ίδια ώρα να εξωθούμαστε να καταβάλουμε τεράστια ποσά, ως δίδακτρα, για τα περιβόητα “προσόντα”!
Απεργούμε, γιατί διεκδικούμε την αναβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου σε ένα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν που να καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Για όλα αυτά δίνουμε τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την ανάπτυξη του 3% και την αύξηση των φορολογικών εσόδων, ενώ διατυμπανίζει τα δεκάδες δις που δίνει στις μεγάλες εταιρείες και σε δαπάνες ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Οι απειλές της, η προσπάθειά της να περάσει ένα κλίμα φόβου και ατομισμού μέσα στα σχολεία και ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους, θα βρίσκουν τοίχο όσο είμαστε μια γροθιά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως στην μάχη ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές, όπως στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη, αλλά και στη σθεναρή αντίσταση που προβάλλουμε οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο σχολείο της «αξιολόγησης».

Τίποτε δεν έχουμε να ελπίζουμε από αυτούς που, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση:
Επέβαλλαν και διατηρούν τις τεράστιες μειώσεις στους μισθούς μας.
Μας έκλεψαν τα ΜΚ του 2016-2017.
Μας έκοψαν τον 13ο και 14ο μισθό.
Έφτασαν στα 67 χρόνια το ηλικιακό όριο για τη σύνταξη.
Απαγόρευσαν με νόμο τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά δικαιώματα.
Παγίωσαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση (1 στους 3 είναι αναπληρωτής).
Δεν έχουμε περιθώριο για αναμονή, ούτε για παθητικότητα, που ανοίγουν τον δρόμο στις κυβερνήσεις για να ξηλώνουν όλο και περισσότερα δικαιώματα. Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ που για άλλη μια φορά δεν είπαν μιλιά για αυξήσεις στους μισθούς μας.

Εδώ και τώρα δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε όσους παίζουν βρώμικα παιχνίδια με το δικαίωμα χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, συνδέοντάς το με την «αξιολόγηση» που επιχειρούν να επιβάλουν! Μόνο οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας από την επίθεση αυτή και από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που -με την αμέριστη στήριξή τους στην «αξιολόγηση»- στρώνουν το χαλί στο Υπουργείο Παιδείας για την μη μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών! Τα καταφέραμε και πριν, θα τα καταφέρουμε και τώρα! Η επίθεση απέναντι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς θα αποτύχει χάρη στον αγώνα όλων μας!
Η Κυβέρνηση έχει εξαπολύσει απειλές και καταγγελίες εναντίον συναδέλφων, γιατί μας φοβάται, φοβάται τους αγώνες μας που καθημερινά ορθώνουν εμπόδια στην εφαρμογή της πολιτικής τους. Στις 15 του Δεκέμβρη να αποδείξουμε βάσιμους τους φόβους τους, ότι δεν θα τους στρώσουμε το χαλί, ούτε θα κάνουμε πίσω για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Όπως έκαναν και άλλοι κλάδοι (εργαζόμενοι της e-food, οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι κα) που με ενότητα, αποφασιστικότητα και απεργιακό αγώνα κέρδισαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις! Με ενότητα και αγώνα θα εμποδίσουμε κι εμείς τα σχέδιά τους για έναν εκπαιδευτικό εξοντωμένο και ένα σχολείο εξοντωτικό που απωθεί τους μαθητές και κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και μόνο μετά την σύσκεψη των δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων, με αιχμή τις μισθολογικές διεκδικήσεις, άρχισε η Υπουργός να αφήνει και κάποιες υποσχέσεις για αυξήσεις στο απώτερο μέλλον.

Όμως εμείς δεν μένουμε στις υποσχέσεις! Δεν έχουμε αυταπάτες! Μόνο αν τους πιέσουμε μπορούμε να κερδίσουμε, μόνο αν τους αναγκάσουμε! Η παρουσία μας στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη είναι αναγκαία, ώστε να βροντοφωνάξουμε και να απαιτήσουμε άμεσα:
Τέλος στην κοροϊδία και την ομηρεία! Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστών εκπαιδευτικών!
Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα.
Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022.

Βγαίνουμε στους δρόμους και απαιτούμε να κάνουμε Χριστούγεννα με το δώρο που δικαιούμαστε, διεκδικούμε εδώ και τώρα τον κλεμμένο μόχθο μας!