Δάσκαλοι και Καθηγητές που εργάστηκαν και εργάζονται με αγάπη για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της χώρας, εκπέμπουν αντιπολεμική κραυγή αγωνίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

H ανακοίνωση

Tο Δ.Σ.  της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), συνυπογράφει το παρακάτω κείμενο της Ομάδας Πρωτοβουλίας πρώην και νυν Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε), Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και μελών παιδαγωγικών ομάδων Κ.Ε.ΠΕ.Α.(πρώην Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) της χώρας, με την ευχή και την ελπίδα να επικρατήσει η λογική και ο διάλογος ως η μόνη μέθοδος επίλυσης των διαφορών, η ειρήνη προς όφελος των λαών και η ανάπτυξη ενός  αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος στον πλανήτη μας!!

«Δάσκαλοι και Καθηγητές που εργάστηκαν και εργάζονται με αγάπη για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της χώρας, εκπέμπουν αντιπολεμική κραυγή αγωνίας. Ως δάσκαλοι της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον κ την Αειφορία, εμψυχωτές των μαθητών μας, τους μάθαμε να καθρεφτίζονται γελαστοί στον καταγάλανο ουρανό. Δάσκαλοι ασυμβίβαστοι κ αέναοι υποστηρικτές της ειρήνης, του πνεύματος, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των λαών του κόσμου, μάθαμε στους μαθητές μας, ότι ο είναι η χειρότερη μορφή καταστροφής του περιβάλλοντος και δυστυχίας του ανθρώπου. Κραυγάζουμε εναγώνια, ώστε η οργή μας να οδηγήσει τους πολεμοχαρείς ηγέτες, σε άμεση κατάπαυση του πυρός και περαιτέρω ειρηνική συνεννόηση. Το τρομαγμένο βλέμμα των παιδιών του πολέμου, δεν αφήνει ήσυχη τη συνείδησή μας. Η ανθρωπιστική κ περιβαλλοντική καταστροφή, είναι τραγική οπισθοδρόμηση του πλανήτη με τεράστιο κόστος, που θα επωμιστούν όλοι οι λαοί κ οι επόμενες γενιές».