: Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα, Τετάρτη, ξεκινά η δωρεάν διάθεση αυτοδιαγνωστικών τεστ () στα φαρμακεία για μαθητές

 

Oι μαθητές που δεν έχουν ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) δικαιούνται έξι δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10) και να προσέρχονται στο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Τετάρτη 8 ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, με τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο τη Δευτέρα 13/9.

Επιπλέον, στη σύσκεψη των εκπροσώπων παιδιατρικών φορέων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, κρίθηκε πως η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για μια μεγάλη, κοινή προσπάθεια αύξησης των στους ανηλίκους. «Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια. Το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών », σχολίασε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε, μάλιστα, ότι οι 3.500 παιδίατροι της χώρας θα μπορούν να κάνουν τα εμβόλια στο ιατρείο τους, ενώ τονίστηκε και ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.