: Πρόταση του εκπροσώπου του κόμματος ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη για τη δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου για τη διενέργεια δωρεάν rapid test.

H ανακοίνωση

Ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι δεν διαφωνεί κανείς με την ανακοίνωση της κ. Κεραμέως, ωστόσο, θέτει το ερώτημα προς την υπουργό παιδείας:

«Παράλληλα όμως με τα εμβολιαστικά κέντρα, σκοπεύετε κ. Κεραμέως, εσείς και η κυβέρνησή σας να στήσετε και ένα κέντρο για δημόσια, δωρεάν για εμβολιασμένους και μη, ώστε να μπορέσει να περιοριστεί πραγματικά η μετάδοση και η έξαρση της πανδημίας;».

Ένα κέντρο, προσθέτει, «για δωρεάν rapid test όχι μόνο σε κάθε πανεπιστήμιο, αλλά και σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες, όσο και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με ασφάλεια σε ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια που δεν θα κλείσουν την επόμενη μέρα, αλλά ακόμα και οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στις δουλειές τους, χωρίς να βγουν σε αναστολή εργασίας λίγες μόλις μέρες αργότερα. Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί η κυβέρνηση τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της; Όχι, απλώς επιλέγει να λειτουργεί ως Μητσοτάκης Α.Ε.”.