Άνοιγμα σχολείων – Δερμιτζάκης: Ας αναλάβουν οι γονείς την ευθύνη της μη χρήσης μάσκας στο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/09/2020 - 12:13 | Author: Newsroom Ipaidia

- Δερμιτζάκης: Η χρήση -ή μη- της από τους μαθητές στα , παραμένει θέμα συζήτησης λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.Την άποψη ότι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εάν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ .

Τόνισε δε, ότι δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δε συμμορφώνονται με τους κάνονες.

«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί», δήλωσε ο καθηγητής. Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου όταν και θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να υπάρχουν «κρούσματα» μη συμμόρφωσης.

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες που γίνονται από τους γονείς που είναι αντίθετοι στη χρήση , ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δύο ομάδες.

Οι φανατικοί και απόλυτοι που δε θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες και αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν τη μάσκα ως κάτι ξένο στο παιδί και μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα.

Καταλήγοντας, ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κάτω από τα 200 τις τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς θα πρέπει να μειωθούν σε μικρό διψήφιο αριθμό, ωστόσο δείχνουν ότι είμαστε σε καλή πορεία. «Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς εάν νοσήσει το παιδί τους

Άνοιγμα σχολείων – Πρόεδρος ΔΟΕ: Ζητάμε θωράκιση από τους αρνητές της μάσκας, να μην τρέχουμε στα αυτόφωρα  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: