Για λύση του προβλήματος μέσα στις επόμενες ημέρες δεσμεύτηκε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σ. Βούλγαρης σε συνάντηση που είχε χθες το πρωί με αντιπροσωπεία γονέων από το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας.

Προηγήθηκε η κατάληψη του σχολείου από γονείς μαθητών αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην ασταθή κατάσταση που επικρατεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών. «Γνωρίζουμε το πρόβλημα, ζητήσαμε την κατανόηση των γονιών μέχρι να βρεθεί μια λύση χωρίς να πειράξουμε τον τύπο του σχολείου. Δεν θέλουμε να καλύψουμε αποσπασματικά τα κενά αλλά κοιτάζουμε να τα λύνουμε με ανθρωπιστικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Βούλγαρης.

Τα κενά των εκπαιδευτικών παρουσιάζονται σχεδόν κάθε χρονιά ειδικά στα σχολεία των ορεινών χωριών, με τους αναπληρωτές να μην επαρκούν για να τα καλύψουν. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι «από τους εννέα αναπληρωτές παρέμειναν οι πέντε», σημείωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βερδικούσιας Κωνσταντίνος Τσέτσιλας που ήταν παρών στη χθεσινή συνάντηση υποστήριξε ότι «αν δεν καλυφθεί το κενό τότε θα συνεχίσουμε και εμείς τις κινητοποιήσεις μας γιατί κάθε χρόνο φτάνουν Χριστούγεννα για να κάνουν τα παιδιά μας κανονικά μάθημα. Είναι 53 παιδιά και οι ελλείψεις λειτουργούν εις βάρος τους σε βάρος της εκπαίδευσης. Προτείναμε να δίνονται περισσότερα μόρια στους εκπαιδευτικούς που επιλέγουν ένα σχολείο σε ορεινό χωριό για να λειτουργήσει ως κίνητρο».

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου καθώς όπως υποστηρίζουν αυτή η κατάσταση επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας, με την αγωνία γονιών να φτάνει κάθε φορά στο αποκορύφωμα και να έχει γίνει ζητούμενο η ομαλή εκπαίδευση των παιδιών τους. Η εκπαιδευτική χρονιά ξεκίνησε με κενό δασκάλου στη Β΄ τάξη, στη συνέχεια αυτό καλύφθηκε με αναπληρώτρια δασκάλα αλλά πριν λίγες ημέρες έμεινε χωρίς δάσκαλο η Δ΄ τάξη δημοτικού.

Ζωή Παρμάκη

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ