Σύμφωνα με τον κ. Τάκη Ρούμπη, τρέχει το σύστημα για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ΠΕ70 οι προσλήψεις στην Π.Ε. θα είναι περίπου 1.000 αντί των 1.300 που αναμένονταν.

Η ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών Ειδικής θα γίνει από Πέμπτη 24/11 έως και Παρασκευή 25/11

Τι ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στον Ελλάδα FM 94,3 .  

Πάνω από 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών

«Φέτος κάναμε κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ έχουμε ξεπεράσει τις 50.000, μια ολόκληρη πόλη, προσλήψεις τόσο νωρίς και στην Α και στη Β Φάση, από τον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο. Στην Ειδική Αγωγή για παράδειγμα τα ελάχιστα κενά που παρουσιάζονται είναι από τη μη ανάληψη προσληφθέντων ή από κάποιες έκτακτες ανάγκες αδειών κ.λ.π. των τελευταίων ετών».

Αύξηση στην Παράλληλη Στήριξη

«Αναφορικά με την Παράλληλη Στήριξη φέτος σε σχέση με πριν από 3 χρόνια είχαμε 95% αύξηση και στο Εδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ήταν 40% η αύξηση και στους Σχολικούς Νοσηλευτές 80%».

Δυναμική η κατάσταση εκπαιδευτικών-σχολείων

«Η κατάσταση των 180.000 εκπαιδευτικών και των 14.500 σχολείων είναι δυναμική. Για παράδειγμα τώρα στην Γ Φάση προσλήψεων επεξεργαζόμαστε και Παράλληλη Στήριξη και Σχολικούς Νοσηλευτές και ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ενταξης και ΕΒΠ, για να προσλάβουμε, σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλυφθούν οι αποτυπωθείσες από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ανάγκες, με βάση όμως τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών».

Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι για κάποιες περιοχές

«Υπάρχουν περιοχές της χώρας που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα στηρίξουν ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης, υπάρχουν περιοχές που δεν δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί για να προσληφθούν και έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις περιοχές. Στα ΣΜΕΑΕ η αναλογία είναι 1 προς 2 περίπου. Είναι γεμάτα όλα τα σχολεία με όλες τις ειδικότητες. Είναι τεράστιος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί στην Ειδική Αγωγή».

Κενά Φιλολόγων ΕΑΕ

Για τα κενά Φιλολόγων ΕΑΕ ο κος Κόπτσης ανέφερε πως δεν μπορεί να πει κάτι γιατί το ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας των στοιχείων, πιστεύει δε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για τη Β Φάση προσλήψεων επεσήμανε πως «είχαμε ξεπεράσει το 85% κάλυψη κενών στις ΣΜΕΑΕ στους Φιλολόγους ΕΑΕ».

Τμήμα Ενταξης 7ου Γυμνασίου Καβάλας

Αναφορικά με την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, που αφορά στo Τμήμα Ένταξης του σχολείου, όπου οι ανάγκες του καλύπτονται από μία εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ03 και εξ αυτού του λόγου ζητούν από το ΥΠΑΙΘ την άμεση διάθεση εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ02, ο κος Κόπτσης δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα μετά από αποστολή των σχετικών στοιχείων από τη δημοσιογράφο.

Αναλυτικά η ενημέρωση Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια:

Σύμφωνα με σημερινή μας ενημέρωση, για τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας – με μια μικρή πιθανότητα και για αύριο Τετάρτη 16.11 – προγραμματίζεται η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ανακοίνωσε επίσης πως θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη, εχθές Δευτέρα 14.1.2022 η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης.

Η κα Μακρή επισήμανε πως θα υπάρξει και άλλη Φάση προσλήψεων, η Δ Φάση, στα γενικά σχολεία. Υπενθυμίζουμε πως την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 ανακοινώθηκαν 2.253 προσλήψεις αναπληρωτών στα πλαίσια της Γ’ φάσης προσλήψεων στα γενικά σχολεία, όπου είχαμε κατόπιν αρκετές ανακλήσεις και παραιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Προσλήψεις 400 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 και Ψυχολόγων ΠΕ23

Αναφορικά με τις προσλήψεις 400 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 και Ψυχολόγων ΠΕ23, από το Πρόγραμμα «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς», αυτές θα συμπεριληφθούν στη Φάση προσλήψεων που αναμένεται και θα αφορούν συγκεκριμένα: Δείτε την κατανομή Κ.Λ και Ψυχολόγων Σε 245 προσλήψεις Κοινωνικών και Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (146 Ψυχολόγοι ΠΕ23 και 99 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30) και 155 προσλήψεις Κοινωνικών και Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (95 Ψυχολόγοι ΠΕ23 και 60 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30).

Σύνολο 400 (241 Ψυχολόγοι ΠΕ23 και 159 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30). Υπενθυμίζουμε πως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 5653/7-11-2022 η υπ. αριθμ. 0135190/ΓΔ4 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή, με την οποία καθορίζονται οι ομάδες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, στις οποίες θα ασκούν καθήκοντα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) του κλάδου ΠΕ23-Ψυχολόγων και του κλάδου ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Η κάλυψη των 400 θέσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί με πρόσληψη μελών Ε.Ε.Π. από τους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ υποψηφίων μελών Ε.Ε.Π. του κλάδου ΠΕ23- Ψυχολόγων και του κλάδου ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών.