Αιτήσεις ΟΠΣΥΔ – ΑΣΕΠ – Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τι ζητάμε από το Υπουργείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/05/2019 - 16:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Αιτήσεις – ΑΣΕΠ: Τι ζητάμε από το Υπουργείο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία για τους διορισμούς

Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας  Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Από την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 που εκδόθηκε η Προκήρυξη για εκπαιδευτικούς ΕΑΕ και την Μ. Πέμπτη 25 Απρίλιου που εκδόθηκαν οι του ΕΕΠ και ΕΒΠ, έως σήμερα πέρασαν 17 ημέρες και ακόμα παραμένουν πολλές «γκρίζες ζώνες» όσον αφορά στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων από τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ – ΕΒΠ.

Διορισμοί εκπαιδευτικών  ΑΣΕΠ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

Επιλέξαμε δράση

Εμείς, ως Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ, επιλέξαμε να αναλάβουμε δράση  από το πρώτο δευτερόλεπτο που είδαμε τις και να μην κρυφτούμε πίσω από την βολική υπεκφυγή «Οτι λέει η Προκήρυξη», απαντώντας σε πάμπολλα ερωτήματα, διευκολύνοντας τους συναδέλφους μας, ιδίως του ΕΕΠ – ΕΒΠ, οι οποίοι πρώτη φορά αντιμετώπιζαν αυτή τη διαδικασία .

Επισκέψεις στο Υπουργείο Παιδείας

Επισκεφτήκαμε λοιπόν πολλές φορές το Υπουργείο και μεταφέραμε τις ερωτήσεις που δεχόμασταν από συναδέλφους, αναμένοντας απαντήσεις, ώστε  με τη σειρά μας ως Αιρετοί και θεσμικοί εκπρόσωποι των συναδέλφων μας, να τους ενημερώσουμε όσο το δυνατόν με τη μεγαλύτερη εγκυρότητα, απαλύνοντας με αυτόν τον τρόπο το άγχος και την αγωνία τους.

Στις συναντήσεις  αυτές με αρμοδίους του Υπουργείου, πολλές φορές νοιώσαμε πως ενοχλεί η παρουσία μας και οι απαντήσεις που σχεδόν παρακαλώντας εκμαιεύαμε γεννούσαν και άλλες ερωτήσεις που γι αυτές δεν υπήρχε απάντηση.

Συλλογή ερωτημάτων

Ταυτόχρονα συνεχίζονταν η συλλογή εκ μέρους μας ερωτήσεων και αποριών συναδέλφων, τις οποίες κοινοποιήσαμε μαζί με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο Αυτοτελές Τμήμα του ΕΕΠ – ΕΒΠ στο Υπουργείο, ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση δια ζώσης μαζί του, την οποία το Τμήμα αρνήθηκε επικαλούμενο φόρτο εργασίας.

Την ίδια ώρα εκκίνησε και η διαδικασία αιτήσεων στο ΑΣΕΠ από πλευράς εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα κορυφώθηκε νέο κύμα αποριών και ερωτήσεων επί της διαδικασίας.

Οπως επίσης ξεκίνησε και η διαδικασία αιτήσεων των συναδέλφων ΕΕΠ κι ΕΒΠ στις ΠΔΕ, οι οποίες κατά τα φαινόμενα και από τα πρώτα δείγματα που συλλέγουμε, αντιμετωπίζουν προβλήματα στις διαφορετικές πολλές φορές επί του ιδίου θέματος απαντήσεις σε ερωτήματα.

Σ ένα σημείο συμφωνούν όλοι

Σε ένα σημείο συμφωνούν όλοι(Υπουργείο – ΑΣΕΠ – ΠΔΕ κ.λ.π). Πως την αποκλειστική ευθύνη συμπλήρωσης της αίτησης την έχει ο υποψήφιος κι ας έχει αναπάντητα ένα σωρό καίρια ερωτήματα.

Τι επιδιώκουμε

Ολα αυτά από πλευράς μας τα καταγράφαμε, τα αξιολογούσαμε και προσπαθούσαμε στις επαφές μας με το Υπουργείο, δείχνοντας ανοχή στις δυσκολίες της επικοινωνίας μας, να τα επισημάνουμε με ένα και μοναδικό σκοπό:

Να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, να μην αδικηθούν οι συνάδελφοι από τις στρεβλώσεις της, να συνταχθούν οι Προσωρινοί Πίνακες στην ώρα τους, να μην έχουμε πολλές ενστάσεις και να κερδηθεί το στοίχημα των 4.500 μόνιμων διορισμών στην ΕΑΕ για πρώτη φορά.

Γιατί παρεμβαίνουμε

Ομως νομίζουμε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής όταν βλέπουμε, επί παραδείγματι, σε κάποιες ΠΔΕ να πληροφορούν λάθος τους συναδέλφους επί σημαντικών ζητημάτων και στο διαδίκτυο να κυκλοφορούν έγγραφες απαντήσεις του Αυτοτελούς Τμήματος ΕΕΠ και ΕΒΠ  σε υποψηφίους, οι οποίοι και καλά έκαναν, απηύθυναν ερωτήματα  σ αυτό.

Μόνον που τη διάχυση αυτής της πληροφορίας δεν την είχαν όλοι όπως καταλαβαίνετε, ούτε καν οι ΠΔΕ!, καθότι για μας πληροφορία που αφορά σε όλους πρέπει να διαχέεται κεντρικά και θεσμικά.

Τι ζητάμε

Για όλους αυτούς τους λόγους:
  1. Καλούμε τους αρμοδίους του Υπουργείου επί των Προσκλήσεων και τους αρμοδίους του ΑΣΕΠ επί των Προκηρύξεων, να απαντήσουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ στα ερωτήματα μας επί της διαδικασίας των Αιτήσεων.

Το να απαντούν τηλεφωνικά άλλο σήμερα και άλλο αύριο δεν μας καλύπτει φυσικά.

Το να λέει το ΑΣΕΠ πως υπεύθυνο είναι το Υπουργείο και το Υπουργείο πως υπεύθυνο είναι το ΑΣΕΠ δεν υφίσταται ως δικαιολογία, καθότι το Υπουργείο έφτιαξε τον νόμο στον οποίο στηρίχθηκε η Προκήρυξη ΑΣΕΠ.

Ας τα βρουν μεταξύ τους και ας μας απαντήσουν με ξεκάθαρο τρόπο και όχι με μισόλογα.

  1. Καλούμε το Υπουργείο να ενημερώσει τις ΠΔΕ επί των ζητημάτων των αιτήσεων, ώστε να επιτευχθεί μια στοιχειώδης «ομογενοποίηση» στις απαντήσεις τους.
  2. Καλούμε το Υπουργείο να συστήσει Ομάδα Διαχείρισης της Διαδικασίας Αιτήσεων, η οποία θα απαντά και θα ξεδιαλύνει Ερωτήσεις των συναδέλφων και των ΠΔΕ.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι.

Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί

Από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και κάτω από μεγάλες αντιξοότητες το Υπουργείο Παιδείας κατόρθωσε να εκκινήσει τη διαδικασία μόνιμων διορισμών στην ΕΑΕ, αλλά και στα Γενικά σχολεία αργότερα.

Αυτή τη διαδικασία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να την τορπιλίσουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, «κουτάκια» και εμμονές …

Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία.

Τελευταίες ειδήσεις για

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πότε αναμένονται οι 10.000 διορισμοί για τη Γενική Εκπαίδευση

Διορισμοί εκπαιδευτικών  ΠΑΣΑΔ: Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πως θα δηλωθεί η προϋπηρεσία στην αίτηση του ΑΣΕΠ

Διορισμοί εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

Loading...
  • europalso

    ideascentral