Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα θέμα που μας απασχολεί και μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση διαλύωντας τις οικογένειες μας και μας οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση ,ελπίζοντας να το προβάλετε μήπως και υπάρξει μέριμνα και για εμάς.

Είμαστε εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (γυμναστές,αγγλικών,μουσικής ) που υπηρετούμε εδώ και χρόνια στα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια .
Δουλεύουμε σε κάθε ακριτικό μέρος της Ελλάδας , μαζεύουμε μόρια και κάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια αίτηση μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων μας,χωρίς ωστόσο να γίνετε αποδεκτή με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν κενές θέσεις να μετακινηθούμε.Η τελευταία αίτηση μας απορρίφθηκε τον Ιούνιο .
΄Ενα μήνα μετά το υπουργείο ανακοίνωσε ότι στην α/θμια εκπαίδευση υπάρχουν χιλιάδες κενά και μετέταξε με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες,ξένες προς τις συνήθεις κοινά αποδεκτές και νομοθετημένες εκπαιδευτικές υπηρισιακές μεταβολές χιλιάδες εκπαιδευτικούς ανάλογων ειδικοτήτων από τη β/θμια εκπαίδευση , ακόμα και με λιγότερα μόρια ,στερώντας από εμάς το δικαίωμα μετά από τόσα χρόνια αναμονής να επιστρέψουμε στα σπίτια και τις οικογένειες μας.
Δεν μας έδωσε ούτε το δικαίωμα να τις διεκδικήσουμε επι ίσοις όροις.Όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος και της οργής μας,αλλά κανείς δεν βοηθάει να υπάρξει μέριμνα και για εμάς που βλέπουμε πλέον σαν πολύ πιθανό ενδεχόμενο να μείνουμε μακριά από τα σπίτια και την οικογένεια μας όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε δικαστικά αναζητώντας το δίκαιο και το ηθικό του πράγματος