Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «νοικοκυρεμένο» , οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τμήμα της πόλης.

Η ανάρτηση

Τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων υποδεχθήκαμε σήμερα στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην Κατερίνη.

Αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Υφυπουργού, του Προέδρου του τμήματος, καθηγητών και της διοίκησης, το αξιολογότατο έργο του ιδρύματος και οι δυνατότητες ενίσχυσης του.

Έργο που το πιστοποιούν τα 300 άρθρα των καθηγητών του σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, τα 25 ερευνητικά του έργα, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαικούς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους, η πρωτιά του σε χρηματοδοτήσεις μεταξύ των Τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Επίσης, το τεκμηριώνει η υψηλή θέση που κατέχει στην προτίμηση για δεκάδες επιτυχόντες των Πανελληνίων. Και πως να μην συμβεί αυτό, άλλωστε, όταν το 84% των πτυχιούχων του απορροφάται από την αγορά μέσα σε ένα 6μηνο μετά το πέρας των σπουδών τους.

Επιπροσθέτως, εξετάσθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές διασύνδεσης του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας της πόλης μας με την αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των παρεχόμενων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του και η προοπτική κάλυψης αναγκών φοιτητικής στέγασης.

Ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «νοικοκυρεμένο» , οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τμήμα της πόλης μας και δήλωσε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου προς αυτό.

Από την πλευρά μου τόνισα πως τα Logistics αποτελούν έναν σημαντικό επαγγελματικό κλάδο με λαμπρό μέλλον και ότι είναι ευτύχημα να διαθέτουμε αυτό το Τμήμα στην πόλη μας. Εδωσα τα συγχαρητήρια μου στην διοίκηση και στους καθηγητές του τμήματος για το υψηλό επίπεδο εξειδικευμένης γνώσης που παρέχουν στους φοιτητές και έχουν κάνει το τμήμα περιζήτητο στις επιλογές των υποψηφίων φοιτητών.

Κατά την συζήτησήμας αναδείχθηκαν ευκαιρίες και δυνατότητες που υπάρχουν τόσο από την πλευρά της πολιτείας όσο και τοπικά, ώστε το συγκεκριμένο τμήμα να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Υφυπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του σήμερα στην Κατερίνη.