Αδιανόητο !! Η εφορία κατάσχει το σχολικό επίδομα άπορων μαθητών!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/06/2014 - 18:27 | Author: Newsroom Ipaidia
Αδιανόητα περιστατικά με περίπου 300.000 «τυφλά χτυπήματα» της Εφορίας!

Το αμόκ των φοροεπιδρομών και των κατασχέσεων σε ό,τι κινείται στη χώρα, με θύματα ακόμη και τους απελπιστικά αδύναμους αυτής της κοινωνίας, μετατρέπει σε τραγική φενάκη τις υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και μοιάζει σαρκασμός απέναντι στις δήθεν διαβεβαιώσεις ότι το «μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη» και πως θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση.Το φοροεισπρακτικό τερατούργημα που φτιάχτηκε την τελευταία διετία-και γνώρισε μέρες δόξας επί των ημερών του διαβόητου κ. Χάρη Θεοχάρη καταβροχθίζει βάρβαρα και τις τελευταίες εστίες της κοινωνικής ευαισθησίας, παρότι λανσάρεται ως «δείγμα αποτελεσματικού κράτους»!

Η ασύλληπτη αύξηση των τυφλών κατασχέσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2014 κατά 500% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα είναι μία γενική ένδειξη του τι ακριβώς συμβαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών.

Η διάλυση όμως κάθε ορίου στην κρατική κτηνωδία επιβεβαιώνεται με δύο περιπτώσεις που φανερώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό έλεος: στην πρώτη οι άτεγκτοι και αμετανόητοι Ιαβέρηδες κατάσχεσαν σχολικό επίδομα, στη δεύτερη χρήματα που προορίζονταν για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητή. Οι περιπτώσεις αναλγησίας που αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» προκαλούν σοκ.

Προ ημερών 60χρονος ενημερώθηκε ότι το σχολικό επίδομα των 300 ευρώ που δίνεται ετησίως σε άπορες οικογένειες και το οποίο προόριζε για να αγοράσει τα απαραίτητα για την κόρη του σχολικά είδη συμψηφίστηκε με οφειλή του.

Ο ναυτικός κ. Ανδρέας Πετράκης, κάτοικος Σαλαμίνας , αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωση καθώς είναι νεφροπαθής με αναπηρία άνω του 67%. Είναι άπορος και έχει χάσει το σπίτι του λόγω χρεών. Κατέθεσε αίτηση για να λάβει το σχολικό επίδομα. Παρότι εγκρίθηκε, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο λογαριασμό του. Όταν αναζήτησε την αιτία της καθυστέρησης έμεινε έκπληκτος. Μετά από αναζήτηση ημερών σε διάφορες υπηρεσίες και στην τράπεζα ενημερώθηκε ότι η ΔΥΟ κατάσχεσε το επίδομα επειδή είχε χρέος στην Εφορία περίπου 1.800 ευρώ για παλιότερα νοσήλια νοσοκομείου και μία κλήση της Τροχαίας. Χωρίς νε εξετάσει καμία άλλη παράμετρο η ΔΥΟ εφόρμησε στα 300 ευρώ επειδή οι (άδειοι) πολιτικοί εγκέφαλοι δεν φρόντισαν να νομοθετήσουν και για το σχολικό βοήθημα ό,τι ισχύει με το φοιτητικό, το οποίο δίνεται με τη μορφή στεγαστικού επιδόματος και είναι ακατάσχετο.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν πριν λίγο καιρό και στην ΔΥΟ Περιστερίου, η οποία κατέσχεσε 1.040 ευρώ που είχαν εγκριθεί για την αγορά ακουστικού για μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος αντιμετωπίζει νευροαισθητήρια βαρηκοΐα.

Οι γονείς αγόρασαν οι ίδιοι το ακουστικό του παιδιού τους συνολικού κόστους 1.040 ευρώ και μέσω αίτησης που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ορίζει η διαδικασία , περίμεναν να τους επιστραφεί το ποσό (1.040 ευρώ) που δικαιολογεί σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο συγκεκριμένος μαθητής εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, θα χρειαστεί και δεύτερο ακουστικό. Λόγω οφειλής του πατέρας του παιδιού συνολικού ύψους 2.100 ευρώ, η ΔΟΥ επέδειξε τη γνωστή ευαισθησία βυθίζοντας την οικογένεια σε απόγνωση.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso