30-10-14 Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/10/2014 - 16:33 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ευχάριστο κλίμα με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της εκκλησίας Κρήτης στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ. Ανδρέας καθώς και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος Διαμαντάκης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τροπολογίες που αφορούν σε μείζονα θέματα της Εκκλησίας της Κρήτης και που πρόκειται να ενταχθούν σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρόσφατη ρύθμιση θεμάτων δεκαετιών της Εκκλησίας Κρήτης. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μετονομασία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης σε Πατριαρχική Ακαδημία και στη μετονομασία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Χανίων σε Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso   ideascentral