30-10-14 Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/10/2014 - 13:07 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με τα όσα έγιναν σήμερα το πρωί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Φορτσάκης έχει απόλυτο δίκαιο.

Πιστεύει ότι οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους στη Σύγκλητο, όχι όμως και να "μπουκάρουν" στη συνεδρίαση διακόπτοντάς την.

Η μεταπολιτευτική παρεξήγηση πως τα Πανεπιστήμια ανήκουν στο οποιονδήποτε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα.

Σας μιλώ από την Κρήτη και θέλω να σας δώσω δύο παραδείγματα που βρίσκονται στους αντίποδες των όσων συζητάμε στην Αθήνα:

α) Σε μεταπτυχιακό για τον ορυκτό πλούτο που απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. και με δίδακτρα, υπεβλήθησαν για 20 θέσεις, 90 αιτήσεις.

β) Χθες, σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, διαμορφώσαμε το προσχέδιο και τον οδικό χάρτη της ίδρυσης στο Ρέθυμνο δύο προπτυχιακών τμημάτων για τη διοίκηση του τουρισμού. Ένα ξενόγλωσσο που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. με δίδακτρα, και ένα που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso   ideascentral