21-01-16 Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Θεοδόση Πελεγρίνη στα ελληνικά σχολεία στο Λονδίνο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/01/2016 - 15:10 | Author: Newsroom Ipaidia

30 χρόνια είχε να επισκεφθεί εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τα ελληνικά σχολεία της Αγγλίας.

Δευτέρα, 18 και Τρίτη 19 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο- Γυμνάσιο – Λύκειο στο Λονδίνο και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους των γονέων και κηδεμόνων καθώς και τους μαθητές.

Ο υφυπουργός κ. Πελεγρίνης δεσμεύτηκε να μελετήσει πως εξ αποστάσεως μπορεί να διαμορφωθεί διαδραστικό περιβάλλον μάθησης για να επιλύσει αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της καθυστερημένης απόσπασης των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά των διδασκόντων υπήρχε θετική ανταπόκριση στην πρόταση του υφυπουργού.

Ο υφυπουργός δήλωσε κατά την αποχώρηση του από το Δημοτικό: ”Υπέροχο σχολείο! Καθόλου μιζέρια. Έντονη διάθεση της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών να ανταποκριθούν στην εκπαιδευτική και εθνική αποστολή τους. Η μόνη τους αγωνία, το σχολείο να συνεχίσει την εξελικτική του πορεία. Σε αυτήν τους τη μέριμνα η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους. Ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο διάλογο που ανοίγει η ομάδα εργασίας για τα ομογενειακά σχολεία.”

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso