Δελτίο Τύπου

Το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΙΘ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κύρους θεσμών και διαδικασιών από προεκλογικές σκοπιμότητες είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα κάτωθι:

  1. Η σημερινή 13η Αθλητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ήταν προγραμματισμένη στο ετήσιο πλάνο της για το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Αγωνίζεσθαι»
  2. Όπως ενημερωθήκαμε από την ΕΘΝ.Ο.Α., στη σημερινή εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν περίπου 7.000 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από την Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αττικής, Γλυφάδα, Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Αργυρούπολη, Πειραιά, Νίκαια κ.τ.λ..
  3. Την επιλογή του χρόνου και του τόπου των εκδηλώσεων καθώς και την πρόσκληση Σχολείων με σκοπό την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» κάνει αποκλειστικά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.
  4. Την συμμετοχή των μαθητών αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποδεχτούν ή όχι την πρόσκληση από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία
  5. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δεν λαμβάνουν γνώση και συνεπώς δεν εμπλέκονται στην απόφαση συμμετοχής των Σχολείων στις Ημερίδες.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .