10-11-15 Συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων ,κυρίου Θεοδόση Πελεγρίνη στην 38η Γενική Διάσκεψη της UNESCO

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2015 - 12:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Αυτό το διάστημα, 3-18 Νοεμβρίου 2015, βρίσκεται σε εξέλιξη η 38η Γενική Διάσκεψη της UNESCO. Η Γενική Διάσκεψη πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί το κύριο όργανο λήψης αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού.

Στο πλαίσιο της Γενικής Διάσκεψης, στις 4 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στο Παρίσι, συνάντηση Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της UNESCΟ. Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 70 υπουργοί, υφυπουργοί, επικεφαλής διεθνών οργανώσεων (ILO, OESD, UNFPA, UNICEF, UNHCR, WORLD BANK) καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων για την εκπαίδευση (Education International, Global Campaign for Education, International Council of Adult Education, International Association of Universities).

Στη συνάντηση υιοθετήθηκε ομόφωνα το Πλαίσιο Δράσης για την Εκπαίδευση έως το 2030 (Framework for Action) που αποκαλείται εφεξής 30 «Εκπαίδευση 2030».

Το Πλαίσιο Δράσης, το οποίο είναι προϊόν πολλών συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, προσβλέπει στην κινητοποίηση όλων των εταίρων προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή ο κύριος στόχος και οι επί μέρους σκοποί για την εκπαίδευση που πρόσφατα υιοθετήθηκαν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος των Αναπτυξιακών Στόχων (Sustainable Development Goals) και προτείνει τρόπους υλοποίησης, συντονισμού και χρηματοδότησης σε διεθνές, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, διασφαλίζοντας ισόνομες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπροσωπήθηκε από τον Υφυπουργό Θεοδόση Πελεγρίνη. Ο Υφυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και ιδιαίτερα των προσφύγων, καθώς και στην ανάγκη της προαγωγής των ανθρωπιστικών σπουδών.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso