Ποιές τροφές πρέπει να τρώμε για να μην πεινάμε;

ΥΓΕΙΑ 🕔18/06/2015 - 16:15 | Author: Newsroom Ipaidia
Δες ποιες είναι οι τροφές που θα διώξουν την πείνα σου στη διάρκεια της ημέρας…
Μήλα: Μια νέα έρευνα έρχεται να μας πει πως ένα μήλο την ημέρα μπορεί να διώξει τα κιλάκια μακριά μας καθώς είναι γεμάτο ίνες και ουρσολικό οξύ το οποίο λέγεται πως αυξάνει το κάψιμο λίπους.
Ένα μέτριο μήλο έχει 95 θερμίδες και 6 γρ. ίνες. Φρόντισε να το φας όλο γιατί το ουρσολικό οξύ περιέχεται στο εσωτερικό του και όχι στη φλούδα.

Φασόλια: Τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια διώχνουν την πείνα αμέσως γιατί περιέχουν ίνες. Είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνης και συστήνονται ανεπιφύλακτα σε καθημερινή βάση.

Αυγά: Eρευνα έχει δείξει πως όταν οι άνθρωποι έτρωγαν αυγά για πρωινό, κατανάλωναν 438 θερμίδες λιγότερες όλη την υπόλοιπη μέρα.

Γιαούρτι: Έρευνα έδειξε πως όσοι κατανάλωναν γιαούρτι σε καθημερινή βάση είχαν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο από 2 φορές την εβδομάδα γιαούρτι.

Μάνγκο: Αυτό το φρούτο δεν είναι μόνο πολύ νόστιμο είναι και φιλικό προς τον οργανισμό. Όσοι το βάζουν στη διατροφή τους τείνουν να τρώνε λιγότερο στη διάρκεια της ημέρας και να ζυγίζουν επομένως και λιγότερο. Ένα φλιτζάνι μάνγκο έχει μόλις 100 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες.

Φιστίκια: Παρόλο που τα φιστίκια έχουν αρκετές θερμίδες βοηθούν στην καταπολέμηση της πείνας. Έρευνα έχει δείξει πως όσοι τρώνε φιστίκια είναι πιο αδύνατοι από εκείνους που δεν τρώνε.

Loading...


  • europalso   ideascentral