Καινοτόμος επέμβαση κρανίου Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

ΥΓΕΙΑ 🕔28/03/2016 - 11:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Μια καινοτόμος επέμβαση διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πρόκειται για την Αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση, στην διαστάσεων μόλις 2cm «Κροταφογναθική Διάρθρωση» η οποία ενώνει τη βάση του Κρανίου με την κάτω Γνάθο.

Η επέμβαση έγινε σε ασθενή με Σύνδρομο ΤΜJ, προς αποκατάσταση δυσλειτουργιών της κροταφογναθικής διάρθρωσης, οι οποίες μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν συντηρητικά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Η επέμβαση έγινε ενδοσκοπικά από το Στοματικό & Γναθοπροσωπικό Χειρουργό και Δ/ντή της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου κ. Παναγιώτη Σεννή και την ομάδα του.

Αναφορικά με τη μέθοδο

Σε σχέση με τον παλαιότερο τρόπο της «ανοιχτής επέμβασης», η νέα μέθοδος έχει πολλά θετικά. Πρωτίστως, περιόρισε στα 2mm την περιοχή από όπου τα μικροεργαλεία, εισάγονται στη βάση του κρανίου για να γίνει η επέμβαση. Επιπλέον, μειώνει τους κινδύνους τυχών επιπλοκών, ενώ η αποκατάσταση είναι ταχύτατη για τον ασθενή. Η διάρκεια της επέμβασης είναι από 30-40 λεπτά της ώρας και ο ασθενής νοσηλεύεται μόνο για μία μέρα στο νοσοκομείο, όταν με την ανοιχτή επέμβαση έμενε τουλάχιστον 3 ημέρες. Ως εκ τούτου, η επιβάρυνση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι πολύ μικρότερη καθώς το νοσοκομείο, χρησιμοποιεί λιγότερο καιρό τις κλίνες για θεραπεία – αποθεραπεία του ασθενούς.

Τέλος, όπως αναφέρει ο κ. Σεννής, ακόμα και η αισθητική αποκατάσταση του ασθενούς είναι άμεση, καθώς έπειτα από παρέλευση 2 εβδομάδων, ούτε ένας ειδικός δεν μπορεί να διακρίνει τα δύο σημεία από τα οποία εισήχθηκαν τα μικροεργαλεία για να γίνει η επέμβαση μέσω του μόνιτορ.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: