Με τι θα γεμίσεις το φλιτζάνι σου αν σου ζητήσω να ετοιμάσεις ένα ζεστό ρόφημα που θα κρατήσει ιώσεις και κρυολογήματα μακριά;
Αν η μόνη σου απάντηση είναι το τσάι, για δες και εδώ…

Έτσι απότομα που έβαλε κρύο, μήπως πιάστηκες κι εσύ απροετοίμαστη;

“Μπούκωσες”, δυσκόλεψε η αναπνοή και σε έπιασε βήχας;

Έχουμε δώδεμα φυσικά συστατικά που θα σου προσφέρουν το πιο αποτελεσματικό “φάρμακο” στα απλά συμπτώματα του κρυολογήματος.

Φύλλα ευκάλυπτου, άνθη και φύλλα μολόχας, χυμός λεμόνι και καυτερή πιπεριά, μέντα ή τίλιο;

Η φύση σου προσφέρει απλόχερα όλα της τα όπλα για να αντιμετωπίσεις το κρύωμα, να καταπραΰνεις τους πόνους και τις ενοχλήσεις ή ακόμη και να προλάβεις τα συμπτώματα της απλής γρίπης.

Μερικά extra tips για το κρύωμα

ΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ: Το στρες ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να παραμένει πιο ευάλωτος στην λοίμωξη

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ (ΜΗ) ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Όσοι κάνουν γυμναστική και έχουν ένα γερό οργανισμό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αφού ο οργανισμός τους είναι πιο δυνατός απέναντι στις λοιμώξεις.

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: Ενώ το καλοκαίρι βρίσκεσαι συνέχεια σε ανοιχτούς χώρους, όπου τα μικρόβια είναι πρακτικά αδύνατο να μεταδοθούν, όσο πέφτει η θερμοκρασία τα παράθυρα κλείνουν και οι ιώσεις μεταδίδονται εύκολα με τα χνώτα. Δεν είπε κανείς να κάνεις το γραφείο “βόρειο πόλο”, όμως αν αποφασίσεις να πας για καφέ, φόρεσε κάτι λίγο πιο ζεστό και
προσπάθησε να καθήσεις έξω.

SLEEP TIGHT: Το ξενύχτι ή ένας ανήσυχος ύπνος δεν θα ξεκουράσουν τον οργανισμό σου όσο πρέπει και έτσι θα είναι πιο αδύναμος απέναντι στα μικρόβια. Φρόντισε λοιπόν να απολαμβάνεις τον ύπνο. Ο μέσος βραδινός ύπνος για έναν ενήλικα υπολογίζεται περίπου στις 8 ώρες.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ; Έτσι κι αλλιώς το κάπνισμα απαγορεύεται πια στους δημόσιους χώρους. Πάρ’ το λοιπόν επιτέλους απόφαση να κόψεις το κάπνισμα και έτσι θα θωρακίσεις τον οργανισμό σου και από το κρύωμα του φθινοπώρου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ