Χαλάνδρι: Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η , που έχει εξετάσει όλο το διαθέσιμο υλικό από την περιοχή, υπάρχει η βεβαιότητα ότι το άτομο αυτό ήταν γυναίκα.

Στην τσάντα υπήρχε και ένα σημείωμα που έγραφε «Βασιλική» και ήταν εκτυπωμένο, όχι χειρόγραφο. Αυτό που αναζητά η αστυνομία είναι αν το σημείωμα υπήρχε στην τσάντα ή αν επρόκειτο για το όνομα του μωρού.

Τόσο τα ρούχα του μωρού, όσο και ο σάκος έχουν ήδη μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να εντοπιστεί τυχόν δείγμα DNA. Από εκεί και πέρα, οι έρευνες των αστυνομικών θα συνεχιστούν… πόρτα-πόρτα στην περιοχή ενώ θα υπάρξει έρευνα και στα μαιευτήρια για τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν από περίπου δυο μήνες.

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το Newsbomb, ένα άτομο το οποίο φορά μαύρα ρούχα (μάλλον πρόκειται για γυναίκα), κρατά στα χέρια το σακ βουαγιάζ μέσα στο οποίο ήταν το βρέφος. Το άτομο κοντοστέκεται για μια στιγμή και στη συνέχεια εγκαταλείπει το βρέφος και εξαφανίζεται.

Το βρέφος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το μωρό ήταν καθαρό και περιποιημένο, ενώ φορούσε και κατάλληλα ρούχα για την προστασία του από το κρύο.

Μετά τον εντοπισμό του, το μωρό διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς είναι περίπου δύο μηνών, ενώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για περεταίρω εξετάσεις και φροντίδα.