Ένα λησμόνιο την ημέρα τα μνημόνια κάνει πέρα

Ένα λησμόνιο την ημέρα τα μνημόνια κάνει πέρα

Και να που τα μνημόνια έλαβαν επιτέλους τέλος. Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα φάση, την φάση «να τα αφήσουμε όλα πίσω, ότι έγινε-έγινε, καιρός για ένα νέο restart». Αυτό που έχουμε ανάγκη τώρα είναι να ξεχάσουμε, να λησμονήσουμε. Γι’ αυτό οι ειδικοί πάνω σε τέτοια θέματα ιατροί συνιστούν την ενίσχυση της δόσης του μοναδικού φαρμάκου που παίρναμε τόσα χρόνια και που επιδρούσε άκρως θεραπευτικά απάνω μας χαρίζοντάς μας την απαραίτητη υπομονή και ανεκτικότητα για να την βγάλουμε καθαρή.

Δημήτρης Τσιριγώτης. Φυσικός

Δεν είναι άλλο από το «λησμόνιο». Το θαυματουργό «λησμόνιο» λοιπόν το παίρναμε πολύ πιο πριν πάρουμε τα μνημόνια, κατά την διάρκεια αυτών και από ότι δείχνουν τα πράγματα θα χρειαστεί να το παίρνουμε για πολλά ακόμα χρόνια με ενισχυμένη μάλιστα δόση. Ας δούμε όμως σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η λήψη «λησμονίου» καθώς και την αντίστοιχη δοσολογία:
Ενδείξεις, δοσολογία και παρενέργειες του «λησμονίου»
– 1. Αν κάποιος αρχίζει να σας λέει για τα προβλήματα της ζωής του, ότι δεν τα βγάζει πέρα είτε γιατί είναι άνεργος είτε γιατί είναι χαμηλόμισθος, ότι δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του και άλλα τέτοια νταουνιάρικα, πάρτε 2 χάπια «λησμονίου», κοιτάξτε τον στα μάτια γεμάτοι κατανόηση και πείτε του ένα από τα εξής: «καλή καρδιά ρε φίλε» ή «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία». Αν συνεχίσει να μιλάει πείτε του: «σε καταλαβαίνω αλλά φταις και εσύ όμως αφού μαζί τα φάγαμε» (το απόλυτο επιχείρημα εναντίον των φτωχών που δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στην οποίαν έχουν περιέλθει).
– 2. Αν ακούσετε κάποιον να κάνει κριτική στο κυβερνόν κόμμα πάρτε 2 χάπια «λησμονίου» και κρεμάστε του στο λαιμό μια ταμπέλα που θα λέει «αντί-συριζαίος» (πως λέμε «αντί-ολυμπιακός»). Αν αυτό δεν πιάσει και συνεχίσει την κριτική κρεμάστε του μια δεύτερη ταμπέλα που θα λέει: «εγώ θα τα φταίω αν τελικά έλθει ο Κούλης». Να δούμε μετά αν θα ξαναμιλήσει. Ακούς εκεί, κριτική σε αριστερή κυβέρνηση!!
– 3. Αν ακούσετε κάποιον να κατηγορεί τα προ του 2015 κυβερνώντα κόμματα για τον τρόπο που κυβέρνησαν τη χώρα και την έφεραν στα μνημόνια πάρτε 4 χάπια «λησμονίου» και αρχίστε το εξής παιχνίδι μαζί του: «Πότε ήταν χειρότερα; Πριν το 2015 ή μετά;». Σας το υπογράφω ότι αυτό το ματς απλά δεν λήγει ποτέ, οπότε ο αντίπαλός σας θα εγκαταλείψει λόγω εξάντλησης αντοχής. Αν στο τέλος του αγώνα ο αντίπαλος ζητήσει αντί-ντόπινγκ κοντρόλ μην μασήσετε, το «λησμόνιο» είναι μη ανιχνεύσιμη ουσία.
-4. Αν ακούσετε κάποιον να κατηγορεί τους πολιτικούς μας ότι φταίνε για τις καταστροφικές συνέπειες από τις φωτιές στο Μάτι και στην Κινέττα πάρτε 2 χάπια «λησμονίου» και πείτε του ότι φταίνε τα ίδια τα πεύκα που καίγονται εύκολα. Αν αυτός γυρίσει και σας ειρωνευτεί λέγοντας: «να σου υπενθυμίσω ότι τα πεύκα είναι απλά δέντρα» εσείς να τον κοιτάξετε με ύφος νικητή και να τον αποτελειώσετε λέγοντας: «δεν κατάλαβα, εδώ στις εκλογές του 1961 τα δέντρα ψήφισαν και από πάνω».
– 5. Αν κάποιος αρχίσει να σας λέει για συλλογική διεκδίκηση, για κοινωνικούς αγώνες, για ταξική συνείδηση, για επανάσταση τότε 1 χάπι «λησμονίου» είναι αρκετό. Όταν νιώσετε ότι έχει αρχίσει η επίδρασή του φαρμάκου πηγαίνετε μπροστά του και φωνάξτε του δυνατά μέσα στα μούτρα: «μεγάλωσε επιτέλους». Πιθανή παρενέργεια: να τον δείτε να σας λέει «στακα-μαν».
– 6. Αν κάποιος ποστάρει στα social media κείμενο που θίγει τα κακώς κείμενα 1 χάπι «λησμονίου» αρκεί για να αρχίσετε την αποδόμηση του κειμένου φράση-φράση. Μην υπερβείτε την συνιστώμενη δόση γιατί πιθανόν να σας μεταμορφώσει σε «τρολ» το οποίο προσοχή: είναι μη αναστρέψιμη κατάσταση.
– 7. Αν ακούσετε κάποιον να μιλάει για σκάνδαλα, μίζες, λίστες, offshore, αδιαφανείς αναθέσεις σε δημόσια έργα, οικονομικά συμφέροντα, βαρόνους των ΜΜΕ και άλλα τέτοια συνωμοσιολογικά , πάρτε ένα 1 χάπι «λησμονίου», πλησιάστε τον διακριτικά και ψιθυρίστε του στο αυτί: «το πιστεύω πραγματικά ότι αυτός εδώ μπορεί να σε βοηθήσει πολύ», ταυτόχρονα αφήνοντας του απαλά και δήθεν κρυφά μια κάρτα που πάνω θα λέει: «Δημητρίου Δημήτριος. Ψυχίατρος PhD».
– 8. Αν δείτε κάποιον να ποστάρει στα social media κάτι, οτιδήποτε που να θυμίζει: «ανεμελιά», «η ζωή είναι ωραία», «περνάω καλά», «ανεβασμένη διάθεση», «τέρμα πια τα προβλήματα», «τίποτα δεν μπορεί να μου χαλάσει τη διάθεση», «θα ήθελες να ήσουν σαν και μένα» και διαπιστώσετε ότι δάκρυα συγκίνησης τρέχουν από τα δικά σας μάτια, μην τρομάξετε. Προφανώς έχετε υπερβεί την συνιστώμενη δόση «λησμονίου». Σταματήστε την λήψη το φαρμάκου για μια εβδομάδα και επικοινωνήστε ξανά με το γιατρό σας.
– 9. Αν κάποιος αναρτήσει κείμενο μεγαλύτερο των 5 γραμμών (σα δε ντρέπεται) πάρτε 1 χάπι «λησμονίου» και αμέσως απαντήστε του με ένα meme, ένα quote, ένα emoji, μια selfie για να μάθει. Εκτός από το μάθημα που θα του δώσετε για να μην το ξανακάνει, θα νιώσετε και πλούσιοι γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
– 10. Αν ακούσετε κάποιον να κοροϊδεύει αυτά που βροντοφωνούν οι πολιτικοί μας αυτό το διάστημα όπως το «μνημόνια τέλος», το «βγαίνουμε στις αγορές» και το «έρχεται η ανάπτυξη» τότε αρκεί να πάρετε ένα χάπι «λησμονίου» και να φωνάξετε μέσα στα μούτρα του: «μην δεις άνθρωπο να προκόβει» ή το «με τίποτα δεν είσαι ευχαριστημένος όμως» ή το «misery loves company». Μιζέρια τέλος!
-11. Αν ακούσετε κάποιον να λέει ότι απελπίστηκε με όλα αυτά τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει την χώρα και ότι προσανατολίζεται να ψηφίσει μικρό κόμμα στις ερχόμενες εκλογές πάρτε ένα χάπι «λησμονίου» και μιλήστε του με ηρεμία για τη θεωρία της χαμένης ψήφου, ότι αν δεν ψηφίσει Αλέξη θα φέρει τον Κυριάκο ή ότι αν δεν ψηφίσει Κυριάκο θα παραμείνει ο Αλέξης, ότι κανείς δεν είναι τέλειος αλλά αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση…. και άλλα τέτοια. Προσοχή: υπάρχει περίπτωση αυτός ο κάποιος να προσπαθήσει να σας στριμώξει λέγοντας: «σύμφωνα με λογική σας στη χώρα θα είχαμε ακόμα το δίπολο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ να κυβερνάνε εναλλάξ αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ ως μικρό κόμμα υπήρξε κάποτε». Μην τα χάσετε, κοιτάξτε τον αποφασιστικά στα μάτια, χαμογελάστε πλατιά και πείτε του: «Ναι σωστά, μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ που νίκησε δις στις εκλογές του 2015 ήταν κατά βάθος το νέο ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν είναι, άρα για ποιο μικρό κόμμα μιλάμε;»
-12. Αν ακούσετε κάποιον να λέει ότι οι Έλληνες έχουν γίνει επαναστάτες του καναπέ και ότι προτιμούν να εκτονώνουν την οργή τους από τα social media παρά να συμμετέχουν σε πορείες και διαμαρτυρίες πάρτε 3 χάπια «λησμονίου» και ξεφωνίστε τον στο facebook. Να δείτε ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα του έχουν ορμήσει όλοι. Τότε θα διαπιστώσει και μόνος του ότι τα ματ του διαδικτύου είναι πολύ πιο επικίνδυνα και σκληρά από τα ματ της αστυνομίας στις πορείες και διαμαρτυρίες.
Υπάρχει και η εναλλακτική ιατρική
Αν λοιπόν έχετε κουραστεί να είστε πάντα προβληματισμένοι και σκασμένοι με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σας, αν θέλετε να απαλλαγείτε μια για πάντα από αυτήν βασανιστική ανάγκη να αναλάβετε σώνει και καλά δράση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, ένα είναι το φάρμακο: το «λησμόνιο». Αν πάλι είστε κατά των φαρμάκων τότε μπορείτε απλά να εμπιστευτείτε την εναλλακτική ιατρική: βρείτε μια καλή παραλία, σκύψτε στα γόνατα και χώστε το κεφάλι σας στη χρυσή άμμο. Μόνο προσοχή, ο στρουθοκαμηλισμός αφήνει επικίνδυνα εκτεθειμένο ένα λίαν ευαίσθητο σημείο του σώματος.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !