Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη,

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο υπουργός είπε πως. Το 88% όσων έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν μια μικρή έστω αύξηση του εισοδήματος τους σημείωσε ο υπουργός.

Συμπλήρωσε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 18.000, ενώ σε λίγους μήνες θα αρχίσει η έκδοση των επικουρικών. «Για τις κύριες συντάξεις δεν υπάρχουν πια τηλεφωνήματα, υπάρχουν τηλεφωνήματα για τις επικουρικές. Αφού εκκαθαρίσαμε το θέμα των κυρίων συντάξεων, μέσα σε 22 μήνες, θα ασχοληθούμε με τις επικουρικές, κι εκεί υπάρχει αποκλιμάκωση, αλλά έχουν μείνει 90.000 περίπου επικουρικές» διευκρίνισε. Οι συντάξεις που δε βγαίνουν λόγω χρεών είναι 3.000 είπε ο υπουργός.

Τα διεκδικούμενα μέσω δικαστικών αποφάσεων αναδρομικά θα καταβληθούν χωριστά ανά δικαστική απόφαση αποσαφήνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά τα 250 ευρώ της επιταγής ακρίβειας θα δοθούν πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η τετάρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνουν αντιληπτά με τις συντάξεις του Ιανουαρίου σημείωσε.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε για τις συντάξεις/ επιδόματα ότι «προσπαθούμε να διορθώσουμε αδικίες με βάση τις αντοχές που υπάρχουν στο σύστημα και την οικονομία».

«To ασφαλιστικό μας σύστημα είναι κουρελού, υπάρχουν 1.040 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Βρεθήκαμε σε 1.500 διαφορετικές διαδικασίες όταν προσπαθούσαμε να επιταχύνουμε την έκδοση των συντάξεων» τόνισε μάλιστα ο υπουργός Εργασίας.