Δείτε αναλυτικά ποιά είναι τα νέα μέτρα στήριξης που φαίνεται να προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Το οικονομικό επιτελείο θα επικεντρωθεί στην ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων και προς την υλοποίηση του στόχου αυτού, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, εξετάζει δύο σενάρια εν όψει της νέας χρονιάς:

Το πρώτο αφορά στη χορήγηση ενός food pass για αγορά τροφίμων που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι στα σούπερ μάρκετ, όπως έκαναν. Ωστόσο φαίνεται να τίθενται αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Ένα δεύτερο σενάριο, αντίστοιχης με αυτή που πρόκειται να δοθεί τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι όπως  είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, περίπου 2,4 εκατ. δικαιούχοι θα λάβουν με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 250 ευρώ.

Μάλιστα μεταξύ των δικαιούχων βρίσκονται και οι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες, που δεν δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Επίσης σχετικά την επαναφορά της επιδότησης στην αντλία για το ντίζελ, θέμα για το οποίο είχαν μιλήσει κυβερνητικά στελέχη, όπως αναφέρει η εφημερίδα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να υλοποιηθεί, καθώς οι τιμές υποχωρούν.

Αντιθέτως σε υψηλά επίπεδα επανήλθε η τιμής της αμόλυβδης που στην Αττική φτάνει τα 2,1 ευρώ το λίτρο. Λόγω της αβεβαιότητας για τις τιμές των καυσίμων, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ρίξει το βάρος στα τρόφιμα και στην ενίσχυση των νοικοκυριών.