: Έκτακτο θα δοθεί στους , σύμφωνα με τον κ. Βρούτση. Τι είπε για και τις εκκρεμείς :

Το 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί 160.000 που εκκρεμούσαν

Από σήμερα το απόγευμα δια μέσου του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» θα καταβληθεί το σε πάνω 1 εκατομμύριο  εργαζόμενους, δήλωσε στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Επισήμανε ότι το ποσό θα φτάσει τα 153 εκατομμύρια ευρώ.

Απαντώντας για το πρόβλημα με τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις , διαβεβαίωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο ’21 να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες συντάξεις και το θέμα να διευθετηθεί.

Αναδρομικά - Πίνακες: Ποιοί πάνε ταμείο τον Οκτώβριο και ποιοί τον Δεκέμβριο

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο τέλος του Δεκεμβρίου αυτής της χρονιάς, συνολικά θα έχουν ολοκληρωθεί 160.000 που εκκρεμούσαν, αυξημένες κατά πολύ από τις 113.000 που διεκπεραιώθηκαν το 2019 και παρά τα προβλήματα, που έχει προκαλέσει η πανδημία στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Επισήμανε επίσης ότι τον Δεκέμβριο του ΄21, θα έχει ολοκληρωθεί και η ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ» που σημαίνει ότι το 85% νέων συντάξεων θα βγαίνει σε λίγα δευτερόλεπτα.

Για το θέμα που έχει προκύψει με το στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Βρούτσης είπε ότι υπάρχει πρόβλεψη να δοθεί και πως οι τελικές αποφάσεις για το ύψος του βοηθήματος αυτού θα ληφθούν εντός των επόμενων δύο ημερών και αφού κατατεθούν το υπουργείο οι προτάσεις εννέα επιστημονικών φορέων, που εκπροσωπούν τους αντίστοιχους κλάδους.

Για το πρόγραμμα Συνεργασία ανέφερε ότι υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση καθώς διαπιστώθηκαν μισθοδοσίες που έφταναν και τις 70 και 80 χιλιάδες το μήνα, οι οποίες ωστόσο διεκόπησαν. Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε,ότι το υπουργείο έφερε στη Βουλή νομοθεσία που βάζει οροφή 6.500 ευρώ στο μηνιαίο μισθό.