Βορίδης: Προσλήψεις στο Δημόσιο και ΑΣΕΠ στο επίκεντρο της διοικητικής μεταρρύθμισης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/02/2021 - 21:06 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε διαβούλευση θα μπεί το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, , τις επόμενες μέρες καθώς και για την ίδρυση μονάδων εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τι ανέφερε για το νέο ΑΣΕΠ.

Κατά τον χαιρετισμό του σε ημερίδα του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «Διανέοσις», ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ατζέντα της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας πως σε αυτήν θα πρέπει να τεθούν θέματα όπως η κινητικότητα, ο τρόπος επιλογής των προϊσταμένων, η αξιολόγηση και η επιμόρφωση του προσωπικού, η αξιοποίηση της τηλεργασίας.

Ο κ. Βορίδης περιέγραψε τη δημόσια διοίκηση ως ένα «μεγάλο καράβι που στρίβει δύσκολα». «Παίρνοντας όμως συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα μπορέσουμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας, όλα θα κριθούν στο πεδίο της εφαρμογής. Είναι σημαντικό η ίδια η δημόσια διοίκηση να αγκαλιάσει την προσπάθεια και αντιληφθεί τη σημασία της μεταρρύθμισης» τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης στο νέο νόμο για το ΑΣΕΠ, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία μιας διαφανέστερης και ταχύτερης διαδικασίας προσλήψεων στο δημόσιο. Επισήμανε ακόμη, πως ο τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις, αποτελεί έναν από τους άξονες της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, σημείωσε κατά τον δικό του χαιρετισμό, πως η καλή λειτουργία της δικαιοσύνης είναι δείκτης της δημοκρατίας και αντανακλά τον σεβασμό του κράτους προς τους πολίτες. Ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στη σημασία της επιτάχυνσης στην απονομή της δικαιοσύνης, τονίζοντας πως ένα από τα κλειδιά είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του συστήματος.

Μητσοτάκης: Πότε θα καλυτερέψει η κατάσταση - Τι είπε για τις Πανελλήνιες

Γονείς: Έντονη διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για πρόσβαση στα ΑΕΙ, βάσεις εισαγωγής και πανελλήνιες

ΟΑΕΔ: Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε έως 710 ευρώ • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: