Έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος «». Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Έκτοτε το σύστημα δεν θα δέχεται περισσότερες αιτήσεις, με τους αρμόδιους φορείς να προχωρούν σε έλεγχο των υποβληθέντων αιτήσεων με βάση τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, ώστε να ανακοινωθούν οι δικαιούχοι των των 150 και 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος η αίτηση θα απορρίπτεται αυτομάτως από την εφαρμογή.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Με τη συμπλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι δυνητικοί δικαιούχοι κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Δυνητικών Δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται: ο Κωδικός Αριθμός Αίτησης της αίτησης συμμετοχής τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ.

Άρα μέχρι την επόμενη εβδομάδα το Υπουργείο θα πρέπει να έχει εκδώσει τα προσωρινά αποτελέσματα, έτσι ώστε μετά να βγουν τα οριστικά.

Στη συνέχεια θα εκδοθεί ο Οριστικός για τους οποίους θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα με κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων από τον Προσωρινό Πίνακα.

Ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων και ο Πίνακας μη κληρωθέντων ή αποκλεισθέντων καταρτίζονται με απόφαση του Φορέα Υλοποίησης. Ο Προσωρινός Πίνακας Δικαιούχων και ο οριστικός πίνακας δικαιούχων αναρτώνται στον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού www.mintour.gov.gr. και στον ιστότοπο του Φορέα Υλοποίησης.

Πότε θα πάρετε τα 150 ευρώ

Η τράπεζα θα βάλει τα χρήματα εντός των επόμενων 2 εργάσιμων ημερών, αφότου βγουν τα οριστικά αποτελέσματα.

Πώς εκδίδετε την ψηφιακή κάρτα στο κινητό

Η τράπεζα ειδοποιεί τους δικαιούχους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας αποστέλλοντας:

SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχει καταχωρηθεί με οδηγίες.

E-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώθηκε με σύνδεσμο όπου ενεργοποιείται η κάρτα.

Μόλις μπει ο δικαιούχος στον σύνδεσμο, δημιουργεί ένα password και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό με γραπτό μήνυμα και η ψηφιακή κάρτα παραμένει ενεργεί μέχρι να λήξει το πρόγραμμα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ