Θετικές οι αντιδράσεις από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/07/2017 - 20:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι επιστρέφει στις αγορές ομολόγων, για πρώτη φορά μετά το 2014, εκδίδοντας νέο πενταετές ομόλογο.

Η διαδικασία έκδοσης που θα ακολουθηθεί είναι αυτή του κοινοπρακτικού δανείου μέσω βιβλίων προσφορών που θα κλείσει αύριο. Οπότε και θα ανακοινωθούν τόσο το επιτόκιο δανεισμού, καθώς και το ύψος των προσφορών που θα συγκεντρώσει η έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 το επιτόκιο δανεισμού για το 5ετες ομολόγου που είχε εκδοθεί τότε (απόδοση του ομολόγου) είχε διαμορφωθεί στο 4,95%.

Την όλη διαδικασία ανέλαβαν οι τράπεζες BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG, London Branch, Goldman Sachs, International Bank, HSBC Bank plc and Merrill Lynch International.

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά με τη σχετική ανακοίνωση. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από λίγο η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά σημείωνε πτώση κατά 0,013% και κυμαίνονταν στο 3,34%.

Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνιζε το 10ετές ομόλογο, το οποίο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,27%.

Loading...


  • europalso   ideascentral