– Ανοιχτά παραμένουν ακόμα τα ερωτήματα αναφορικά με τον θάνατο της 15χρονης από το Βύρωνα που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου στα Τρίκαλα, η οποία έγινε στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Τονίζεται ότι σήμερα αναμένεται να απαντήσει στα ερωτήματα η νεκροψία, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες μιλούν, για την ώρα, για ανακοπή.

Θεία της άτυχης 15χρονης μαθήτριας μίλησε στο STAR και ανέφερε πως το κορίτσι αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και έτσι λιποθύμησε. Έπειτα, την πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, του οποίου οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εν συνεχεία, τόνισε πως κανένα πρόβλημα υγείας δεν αντιμετώπιζε το κορίτσι, «Το παιδάκι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα απλά ανέβαζε παλμούς στην καρδούλα της αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. (Είχε) κάποιες ταχυκαρδίες».

Πάντως, χαρακτηριστικό είναι ότι την στιγμή που η 15χρονη κατέρρευσε, στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ένας γιατρός, φίλος των εκπαιδευτικών που συνόδευαν τους μαθητές, ο οποίος της προσέφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες και την επανέφερε στη ζωή.

Λίγο αργότερα, όμως, ακολούθησε και ένα δεύτερο επεισόδιο, οπότε και κλήθηκε ασθενοφόρο και η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να της σώσουν τη ζωή επί περίπου δύο ώρες, όμως δεν τα κατάφεραν.

Ο διευθυντής του σχολείου

Ο διευθυντής του 5ου λύκειου Βύρωνα, Αλεξάτος Χαράλαμπος, στο οποίο άνηκε η νεαρή κοπέλα, δήλωσε στο Mega: «Τα παιδιά έφυγαν χτες, Κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς».

«Ένα καλό παιδί και μια καλή μαθήτρια που την αγαπούσαν όλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι εκεί στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά, δένουν κάποιες καταθέσεις» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ

Μεταξύ άλλων δηλώσεις έκανε και ο ιδιοκτήτης του μπαρ, στο οποίο διασκέδαζαν τα παιδιά το μοιραίο βράδυ «Τα παιδιά διασκέδαζαν και ξαφνικά κατέρρευσε»

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν τα παιδιά, διασκέδαζαν και ξαφνικά εκεί κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε το ανάνηψε 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο ήρθε αμέσως. Έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο».

Ο διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Επιπροσθέτως, ο Κωσταντίνος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι επί δύο ώρες και ο επεμβατικός καρδιολόγος και ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί έκαναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, δεν απέδωσε και δυστυχώς κατέληξε το παιδί».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ