: θα πάρει το όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με δηλώσεις τόσο της υπουργού όσο και της υφυπουργού παιδείας, ενώ οι θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο.

Άνοιγμα σχολείων – Μετά το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες

Όπως αναφέρει η Υπουργός Παιδείας , η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης μετά το Πάσχα .

Η πιθανότερη ημερομηνία για το ορίζεται η Δευτέρα 10 Μαΐου.H υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα ως σημαντικό εργαλείο, καθώς περίπου 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν μετά το , τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια ενώ μίλησε και για τις , τις πρακτικές και την παράταση του σχολικού έτους. Ακόμα, δήλωσε πως έρχονται πολλές αλλαγές στη νέα σχολική χρονιά με νέες θεματικές δραστηριότητες.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα , λέγοντας ότι 335.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του ανοίγματος των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων θα συζητηθεί μετά το Πάσχα καθώς όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα- βήμα. Συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες».

Ένα ακόμη σενάριο που δείχνει ολοένα πιο πιθανό για τα σχολεία είναι η παράταση του διδακτικού έτους. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογραμμίζει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση, εντός του Ιουνίου, αλλά αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στις προαγωγικές και το αν αυτές θα ακυρωθούν, η υπουργός τόνισε ότι θα ληφθούν αποφάσεις επόμενο διάστημα. «Το εξετάζουμε», ανέφερε. Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας για το ίδιο θέμα στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε το θέμα είναι υπό συζήτηση. «Οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα πιθανώς θα κλείσει σε δυο εβδομάδες από σήμερα, ίσως αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω» συμπλήρωσε.

Η έναρξη για τις θα είναι εντός Ιουνίου σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα.

Μακρή: Ολιγοήμερη παράταση της σχολικής χρόνιας

Σε ολιγοήμερη παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο φαίνεται ότι καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, της οποίας η ακριβής διάρκεια, δηλαδή κατά πόσο θα είναι μία ή δύο εβδομάδες, θα κριθεί από τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπως τονίζει στο Liberal η και υφυπουργός Παιδείας

«Είναι πολύ πιθανή η παράταση της διδακτικής χρονιάς εντός του Ιουνίου. Από τις εισηγήσεις των ειδικών θα κριθούν οι αποφάσεις μας, που θα ανακοινωθούν, όπως και πέρυσι, αργότερα μέσα στο σχολικό έτος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Θα προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, είτε πρόκειται για τη διεξαγωγή των είτε για την παράταση του διδακτικού έτους είτε για την περικοπή της ύλης – στην οποία, όσον αφορά στις έχουμε ήδη προβεί, σε ποσοστό 25- 30% ανάλογα με το μάθημα- προκειμένου να στηρίξουμε τους υποψηφίους μας, που δοκιμάζονται διπλά εξ αιτίας του κορονοϊού.»

«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συζητά συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές.» ανέφερε.

ΟΛΜΕ: Να μην διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις

«Κατά δεύτερον, ζητάμε από την 1η Μαρτίου από την κ. και αναμένουμε άμεσα απάντησή της να μην πραγματοποιηθούν οι και αυτές οι δύο εβδομάδες, τέλη Μαΐου μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, να τις αξιοποιήσουμε κάνοντας μάθημα, καλύπτοντας κενά, προχωρώντας την ύλη, ετοιμάζοντας τα παιδιά για το νέο σχολικό έτος. Επίσης ζητάμε να υπάρξει άμεσα διάλογος για όλα τα παραπάνω ζητήματα και ιδιαίτερα για το θέμα πρόσβασης των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ