: Όλα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών  – Προανήγγειλε ότι «το 2022 ο θα είναι δικαιότερος και χαμηλότερος».

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την πληρωμή διπλής δόσης (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου) . «Επειδή τα χρονοδιαγράμματα είναι περιορισμένα, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, που δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση τέλος Σεπτεμβρίου, να πληρώσουν δύο δόσεις τον Οκτώβριο χωρίς να έχουν κάποια κύρωση για αυτό»

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» και τους δημοσιογράφους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι «το 2022 ο θα είναι δικαιότερος και χαμηλότερος».

Ερωτηθείς για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι «οι πολίτες βίωσαν το 2015 και δεν θέλουν επιστροφή σε τέτοιου είδους πολιτικές. Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι προσκολλημένος στο παρελθόν.

Οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η είναι στο 14,2% μειωμένη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες κατά την τελευταία διετία. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουμε δώσει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια. Έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε με νηφαλιότητα αξιοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο ιδιαίτερα υπέρ της μεσαίας τάξης που στραγγάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχει ακρίβεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εκτίμησε όμως ότι «το φαινόμενο είναι παροδικό και υπολογίζεται ότι θα κρατήσει έως τις αρχές του 2022».

Τόνισε πάντως ότι η κυβέρνηση κινείται σε τρεις άξονες για να δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας απέναντι στην ακρίβεια. Πρώτος άξονας η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη.

Δεύτερος, οι έλεγχοι για να αποφευχθούν υπερβολικά κύματα αυξήσεων. Τρίτος, μέτρα παροδικά ως υποστυλώματα στα κύματα ακρίβειας στην αγορά, όπως για παράδειγμα ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση και στις μεταφορές ως τον Ιούνιο του 2022, ή οι παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας ως το Δεκέμβριο του 2021.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ