Προανήγγειλε ραγδαίες εξελίξεις εντός του κόμματος. Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες, προέδρο εκλεγούν τα μέλη του κόμματος. Αυτό αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την εκλογή προέδρου της Βουλής.

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία μετατρέπεται σε Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις ανακοινώσεις του στο Ζάππειο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη

Πάντως, η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, θα είναι η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων που αρχίζει την επόμενη Πέμπτη.

Στις δηλώσεις του από το Ζάππειο νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα» ζητώντας «να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα». Προανήγγειλε έτσι ραγδαίες εξελίξεις εντός του κόμματος.

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, σημειώνοντας: «Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ