: εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να λάβουν μερικοί από τους , κατόπιν επανυπολογισμού των συντάξεών τους.

Πρώτη στη σειρά είναι οι συνταξιούχοι της πρώην Ιονικής Τράπεζας, όπως γράφει το ΕΝΔΙΣΥ. Η διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά την τρέχουσα εβδομάδα και έρχεται σε σειρά αντίστοιχων καταβολών, που έχουν ξεκινήσει να γίνονται από τον ΕΦΚΑ, τους τελευταίους μήνες.

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου, Παρασκευή (31/05), καταβλήθηκαν σε συνταξιούχους της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.

Στα μέσα Ιουνίου, προγραμματίζεται να πάρουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΑΠ – ΟΤΑ, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας.

Τέλος, όσον αφορά στα αναδρομικά που οφείλονται στους συνταξιούχους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, η διοίκηση του ΕΦΚΑ θεωρεί ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί, όσο θα συνεχίζεται και η υποβολή σχετικών αιτήσεων από ενδιαφερόμενους.

Τα εν λόγω αναδρομικά, υπενθυμίζεται ότι προέκυψαν λόγω διαφοράς στο ασφάλιστρο που είχαν χιλιάδες εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής, ειδικά όσοι ήταν ιπτάμενοι.

Επί του θέματος ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ότι «πληρώθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους της Ολυμπιακής». Τέλος, πρόσθεσε πως όσες αιτήσεις γίνουν από νέους ενδιαφερόμενους, θα τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ